
Šaltibarščiai su rūkytų dešrelių ir bulvių garnyru
Grįžus po trumpų atostogų namo, termometro stulpelis rodo 30°C ir daugiau. Tampa visiškai aišku: gaminti kuo mažiau, kuo trumpiau ir skaniai. Daržovės po keleto dienų išvykos jau ženkliai paaugę, tad pagalvojau: o kas, jei sukryžminsiu įprastus šaltibarščius su rūgštynių šaltsriube? Sukryžminau ir man labai patinka! Šie šaltibarščiai yra gaivūs ir kreminiai, puikiai dera su svieste apkepintomis dešrelėmis ir bulvėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Šaltibarščiams)
- Keptuvė (Dešrelėms ir svogūnams apkepinti)
- Peilis (Daržovėms ir kiaušiniams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms)
- Dubuo (Sumaišyti ingredientams)
Ingredientai
Šaltibarščiai
- 2 saujos Pjaustytų rūgštynių - Nuplikytos
- 1 vnt Agurkas - Smulkiai pjaustytas
- 1 ryšelis Svogūno laiškai - Smulkiai pjaustyti
- 1 ryšelis Krapai - Smulkiai pjaustyti
- 5 vnt Ridikėliai - Smulkiai pjaustyti
- 200 ml Kefyras
- 2 vnt Kiaušiniai - Virti, pjaustyti
- 2-3 šaukštai Marinuotų burokėlių - Smulkiai pjaustyti
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Garnyras
- 4 vnt Bulvės - Virtos
- 200 g Šviežios dešrelės - Apvirtos ir supjaustytos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas, apkepintas svieste
- Pagal skonį Kanapių druska ir krapai - Gardinimui
Gaminimo eiga
- Rūgštynes, agurką, svogūno laiškus, krapus ir ridikėlius sumaišykite su druska ir pipirais, palikite 10 minučių.
- Sumaišykite su marinuotais burokėliais, kefyru ir pjaustytais kiaušiniais. Gerai atšaldykite.
- Virtas bulves ir apvirtas dešreles apkepkite keptuvėje su sviestu ir svogūnu. Patiekite su šaltibarščiais, pagardinkite kanapių druska ir krapais.
Pabaigai…
Šie šaltibarščiai puikiai tinka karštoms vasaros dienoms. Eksperimentuokite su įvairiomis daržovėmis ir garnyrais, kad atrastumėte mėgstamiausią derinį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 700mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg