Šaltibarščiai su Sviestu Keptomis Bulvėmis

Šaltibarščiai su Sviestu Keptomis Bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Labai karštą dieną, kai nesinori ilgai stovėti prie viryklės, šie šaltibarščiai su svieste keptomis bulvytėmis yra puikus pasirinkimas. Šis patiekalas sujungia tradicinių lietuviškų šaltibarščių gaivumą su sočiais bulvių garnyrais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 3 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Keptuvė (Bulvėms su sviestu apkepti)
  • Peilis (Ingredientams pjaustyti)
  • Dubuo (Šaltibarščiams sumaišyti)

Ingredientai
  

Šaltibarščiai

  • 500 ml Lenkiskas kefyras - Skystesnis nei įprastas
  • 200 g Marinuoti burokėliai - Supjaustyti kubeliais
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas smulkiais gabalėliais
  • 2 vnt Svogūnų laiškai - Susmulkinti
  • 3 vnt Virti kiaušiniai - Perpjauti pusiau
  • Žiupsnelis Krapai - Susmulkinti, papuošimui

Bulvės su sviestu

  • 500 g Šviežios bulvės - Apvirtos
  • 50 g Sviestas - Apkepti bulves
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Prieskoniams
  • Papuošimui Krapai - Susmulkinti

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenį supilkite lenkišką kefyrą, sudėkite marinuotus burokėlius, agurkus, svogūnų laiškus ir išmaišykite. Pridėkite perpjautus kiaušinius ir krapus. Laikykite šaltai.
  • Apvirkite bulves, o po to jas apkepkite svieste keptuvėje. Pagardinkite druska ir pipirais. Prieš patiekiant papuoškite krapais.

Pabaigai…

Šaltibarščius galite pagardinti dar ir rūgštele, jei mėgstate rūgštesnį skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Šaltibarščiai, Tradicinis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai