
Šaltibarščiai su Sviestu Keptomis Bulvėmis
Labai karštą dieną, kai nesinori ilgai stovėti prie viryklės, šie šaltibarščiai su svieste keptomis bulvytėmis yra puikus pasirinkimas. Šis patiekalas sujungia tradicinių lietuviškų šaltibarščių gaivumą su sočiais bulvių garnyrais.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Bulvėms su sviestu apkepti)
- Peilis (Ingredientams pjaustyti)
- Dubuo (Šaltibarščiams sumaišyti)
Ingredientai
Šaltibarščiai
- 500 ml Lenkiskas kefyras - Skystesnis nei įprastas
- 200 g Marinuoti burokėliai - Supjaustyti kubeliais
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas smulkiais gabalėliais
- 2 vnt Svogūnų laiškai - Susmulkinti
- 3 vnt Virti kiaušiniai - Perpjauti pusiau
- Žiupsnelis Krapai - Susmulkinti, papuošimui
Bulvės su sviestu
- 500 g Šviežios bulvės - Apvirtos
- 50 g Sviestas - Apkepti bulves
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Prieskoniams
- Papuošimui Krapai - Susmulkinti
Gaminimo eiga
- Į dubenį supilkite lenkišką kefyrą, sudėkite marinuotus burokėlius, agurkus, svogūnų laiškus ir išmaišykite. Pridėkite perpjautus kiaušinius ir krapus. Laikykite šaltai.
- Apvirkite bulves, o po to jas apkepkite svieste keptuvėje. Pagardinkite druska ir pipirais. Prieš patiekiant papuoškite krapais.
Pabaigai…
Šaltibarščius galite pagardinti dar ir rūgštele, jei mėgstate rūgštesnį skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 10mg