Šaltibarščiai su virtomis bulvėmis

Šaltibarščiai su virtomis bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Skanios vakarienės klasika – šaltibarščiai su virtomis bulvėmis. Šiam patiekalui reikia šviežių ingredientų: naminių krapų ir svogūnų laiškų, kaimiškų natūralių kiaušinių, marinuotų burokėlių ir parduotuvinio agurko. Šaltibarščiai ne tik atgaivins, bet ir nudžiugins savo ryškia spalva.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Šaltibarščiams ir bulvėms virti)
  • Smulkintuvas (Daržovėms supjaustyti)
  • Šaukštas (Maišymui ir serviravimui)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Virtos bulvės - Su lupenomis
  • 1 vnt Agurkas - Pjaustytas
  • 3 vnt Kiaušiniai - Natūralūs, kaimiški
  • 200 g Marinuoti burokėliai - Supjaustyti
  • 1 ltr Kefyras - Šaltibarščiams
  • Keli šakelės Krapai - Švieži, smulkinti
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Svogūnų laiškai - Smulkinti

Gaminimo eiga
 

  • Virtas bulves nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalais.
  • Sumaišykite kefyrą, smulkintus marinuotus burokėlius, agurką ir kiaušinius. Pagardinkite druska, krapais ir svogūnų laiškais.
  • Patiekite šaltibarščius su karštomis virtomis bulvėmis, pabarstytomis krapais.

Pabaigai…

Galima pridėti rūgštynių, jei norite rūgštesnio skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Šaltibarščiai, Vasaros patiekalas, Virtos bulvės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai