
Šaltiena su karštomis bulvytėmis
Šis receptas sukurtas darbo metu, kai norėjosi pabėgti nuo rutinos ir surasti ką nors naujo. Po darbo užsukome į prekybos centrą, nusipirkome reikiamų ingredientų ir namuose pradėjome gaminti su gera muzika ir šokio judesiais virtuvėje. Tai tradicinė lietuviška šaltiena, pateikiama su karštomis bulvėmis ir įvairiomis daržovėmis. Valgoma su virtomis bulvėmis, pomidorais, burokėlių salotomis, marinuotomis morkomis ir svogūnais bei krienais.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, tinkamas virti mėsai ir daržovėms)
- Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Samčiai (Sultiniui perkošti)
- Šaldytuvas (Šaltienai sustingti)
Ingredientai
Ingredientai
- 2 vnt Paršiuko kojos
- 500-600 g Jaučio krūtinės
- 500 g Mentos gabalėlis - Jaučio petuko
- 2 vnt Morkos
- 1 vnt Svogūnas
- 1 šakelė Salieras
- Lauro lapai
- Druska, pipirai - Pagal skonį
- Krapai, petražolės - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Sudėkite visas mėsas į didelį puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies apie 2 valandas.
- Po 2 valandų pridėkite nuluptas ir supjaustytas morkas, svogūną, salierą ir lauro lapus. Virkite dar 2 valandas.
- Pagardinkite druska, pipirais, krapais ir petražolėmis pagal skonį. Išvirusią mėsą atskirkite nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite.
- Sultinį perkoškite per marlę, sumaišykite su smulkinta mėsa ir daržovėmis. Palikite atvėsti.
- Šaltieną supilstykite į formas ir laikykite šaldytuve per naktį, kad sustingtų.
- Patiekite su virtomis bulvėmis, pomidorais iš savo sultijų, burokėlių salotomis, marinuotomis morkomis ir svogūnais bei krienais.
Pabaigai…
Šis receptas geriausiai tinka žiemos sezonui, kai norisi šilto ir sotaus maisto. Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg