Šaltiena su Liežuviu ir Kiaulės Kojytėmis

Šaltiena su Liežuviu ir Kiaulės Kojytėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ši šaltiena yra senovinis lietuviškas patiekalas, gaminamas iš liežuvio, kiaulės kojyčių ir kitų ingredientų. Receptas kilęs iš mano močiutės, kuri visuomet gamindavo šaltieną ypatingoms progoms. Tai puikus šventinis užkandis, kuris sujungia tradicijas ir skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 4 hours
Iš viso 5 hours
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, skirtas virti mėsai)
  • Peilis (Kojytėms plauti ir skusti)
  • Pjaustymo lenta
  • Sietelis (Putoms nukošti)
  • Šaukštas (Prieskoniams maišyti)
  • Forma (Šaltienai pilti ir sustingdyti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Liežuvis
  • 1 vnt Gabaliukas šoninės
  • 6 vnt Kiaulės kojytės
  • 1 vnt Lapai lauro
  • 5 vnt Pipirai žirneliais
  • 1 skiltelė Česnakas
  • 2 vnt Svogūnai
  • 1 vnt Poras
  • 1 žiupsnelis Cukrus
  • Druska - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Kojas plauti, skusti ir plikyti karštu vandeniu. Tada jas svilinti ir vėl plauti.
  • Puode užpilti kojas šaltu vandeniu, užvirti ir nupilti vandenį. Vėl plauti ir užpilti švariu šaltu vandeniu.
  • Užvirti ir nupilti putų. Dėti prieskonius ir virti ant silpnos ugnies 4 valandas.
  • Išvirti kojas, kad gerai sustingtų ir būtų skaidri šaltiena.

Pabaigai…

Galima naudoti įvairius prieskonius pagal skonį. Šaltiena bus skanesnė, jei ją laikysite šaldytuve bent parą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 300mgCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Kiaulės kojytės, Liežuvis, Šaltiena, Tradicinis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai