![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/saltiena-su-rukyta-mesa-ir-darzovemis-paruosta-saltiena-500x500.jpg)
Šaltiena su rūkyta mėsa ir daržovėmis
Šaltiena – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris dažnai ruošiamas šventėms. Šis receptas apima rūkytą karką, rūkytus kauliukus ir šviežius vištienos sparnelius. Vyras ypatingai pagyrė šį variantą dėl turtingo skonio ir puikios tekstūros. Šaltiena yra gerai šaldyta, o tai leidžia skoniui įsigerti ir sustiprėti.
Reikalingi Įrankiai
- Greitpuodis (Reikalingas greitam mėsos virimui.)
- Indas šaltienai (Plastikinis arba stiklinis, tinkamas laikyti šaldytuve.)
- Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti.)
- Pjaustymo lenta (Skirta mėsos ir daržovių pjaustymui.)
Ingredientai
- 500 g Rūkyta karka - Supjaustyta gabaliukais.
- 200 g Rūkyti kauliukai - Papildomam skoniui suteikti.
- 300 g Švieži vištienos sparneliai - Virti kartu su rūkyta mėsa.
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais.
- 100 g Petražolės - Pjaustytos mažais gabaliukais.
- 1 l Vanduo - Virti kartu su mėsa.
Gaminimo eiga
- Į greitpuodį sudėti rūkytą karką, rūkytus kauliukus ir vištienos sparnelius. Užpilti vandeniu ir virti 50 minučių.
- Morkas supjaustyti griežinėliais, petražoles smulkiai supjaustyti. Sudėti į indą šaltienai.
- Viriną mėsą išimti iš puodo, leisti atvėsti ir tada supjaustyti mažais gabaliukais. Sudėti į indą kartu su daržovėmis.
- Supilti sultinį į indą, kad visi ingredientai būtų padengti. Leisti šaltienai atvėsti kambario temperatūroje, tada perkelti į šaldytuvą ir laikyti, kol sustings.
Pabaigai…
Norint gauti daugiau skonio, galima pridėti papildomų prieskonių, tokių kaip lauro lapai ar pipirai, virimo metu. Šaltiena puikiai tinka kaip užkandis arba pagrindinis patiekalas šaltoms žiemos dienoms.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 25gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg