Šašlykai kepti orkaitėje su virtais ryžiais ir svogūnais

Šašlykai kepti orkaitėje su virtais ryžiais ir svogūnais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šašlykai kepti orkaitėje – tai paprastas ir skanus patiekalas, kuris puikiai tiks vakarienei. Prie jo puikiai dera virti ryžiai ir šviežiai pjaustyti svogūnai. Viskas pagardinta švelniu ketčupu, kuris suteikia patiekalui papildomo skonio. Šis patiekalas puikiai tinka tiems, kurie nori greitai paruošti maistą be didelių pastangų, bet su šiek tiek gurmaniško poskonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Kepimui šašlykų)
  • Kepimo forma (Šašlykams kepti)
  • Puodas (Ryžiams virti)
  • Pjaustymo peilis (Svogūnams pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 400 g Šašlykai - Paruošti kepimui
  • 150 g Ryžiai - Virti
  • 1 vnt Svogūnas - Šviežias, supjaustytas žiedeliais
  • pagal skonį Ketčupas - Švelnus

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C ir kepkite šašlykus apie 25-30 minučių arba kol mėsa taps minkšta ir sultinga.
  • Tuo tarpu išvirkite ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės.
  • Svogūną supjaustykite plonais žiedeliais.
  • Patiekite šašlykus kartu su virtais ryžiais, šviežiai pjaustytu svogūnu ir užpilkite švelniu ketčupu pagal skonį.

Pabaigai…

Jei norite, galite šašlykus prieš kepimą marinuoti, kad jie įgautų dar daugiau skonio. Taip pat galima pridėti šviežių daržovių kaip garnyrą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 70gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Orkaitėje kepti, Ryžiai, Šašlykai, Svogūnai, Vakarienė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai