
Šašlykas su folijoje keptomis bulvytėmis
Šis šašlykas su folijoje keptomis bulvytėmis puikiai tinka iškylose. Mėsa, sumaišyta su įvairiais prieskoniais, suteikia puikų skonį, o bulvytės folijoje užtikrina sotų ir gardų priedą. Galite pasirinkti mėsą pagal savo skonį, nors dažniausiai naudojama kiauliena. Šį receptą lengva paruošti ir tai garantuota sėkmė lauko kepimuose.
Reikalingi Įrankiai
- Grotelės šašlykams (Kepimui ant laužo ar grilio)
- Folija (Bulvių kepimui)
- Puodas (Bulvėms laikyti po kepimo)
Ingredientai
Mėsa
- 1 kg Kiauliena (arba kita mėsa pagal skonį) - Supjaustyta gabalėliais
- 3 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 3 vnt Paprika - Smulkiai pjaustyta
- 3 skiltelės Česnakai - Susmulkinti
- Pagal skonį Prieskoniai (druska, pipirai, šašlykų prieskonių mišinys)
- 200 ml Kefyras - Marinatui
Bulvės
- 8 vnt Bulvės - Su lupenomis, supakuotos į foliją
- 100 g Sviestas - Bulvėms aptepti
- Pagal skonį Žolelės - Šviežios arba džiovintos, bulvėms
Gaminimo eiga
- Supjaustykite mėsą gabalėliais ir sumaišykite su smulkintais svogūnais, paprika ir česnakais. Pagardinkite prieskoniais ir užpilkite kefyru. Palikite marinuotis šaldytuve bent kelias valandas.
- Bulves aptepkite sviestu, apibarstykite žolelėmis ir supakuokite į foliją. Dėkite ant grotelių kartu su mėsa.
- Kepkite mėsą ant vidutinio karščio, dažnai vartydami, kol mėsa taps minkšta ir sultinga. Tuo pačiu metu kepkite bulves folijoje iki jos bus pilnai iškepusios.
- Bulves išimkite iš folijos ir patiekite kartu su šašlyku. Patiekalą galima paskaninti mėgstamais padažais ar garnyrais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais ir daržovėmis pagal savo skonį. Šašlykas geriausiai tinka su šviežiais žalumynais ir lengvais padažais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 6gCukrus: 4gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg