Saulėgrąžų krekeriai
Skanūs, sotūs, nesudėtingai pagaminami sveikuoliški krekeriai taps tiek mažųjų, tiek didesniųjų mėgiamu užkandžiu, Ne tik skanu, bet ir naudinga bei sveika!
Ingredientai
- 150 g saulėgrąžų sėklų
- 100 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 50 g moliūgų sėklų
- 50 g linų sėmenų
- 1 šaukštas raudonėlių
- Prieskoniai pagal skonį
Gaminimo eiga
- Saulėgrąžų sėklas užmerkti dubenyje, kad išbrinktų, vėliau perplauti vandeniu ir per sietelį nulašinti vandenį.
- Nuo pomidorų nuvarvinti aliejaus perteklių. Sudėti juos ir išbrinkintas saulėgrąžas į virtuvės kombainą, sutrinti iki vientisos tirštos masės. Sudėti į dubenį.
- Kombaine sutrinti likusius produktus, juos sudėti į saulėgrąžų masę ir išmaišyti. Jei masė per sausa įpilti porą šaukštų vandens.
- Padengti skardą kepimo popieriumi, plonu sluoksniu išdėti masę, išlyginti, suspausti.
- Kepti (džiovinti) 140 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.
Pabaigai…
Skanaus!