Saulėgrąžų krekeriai

Saulėgrąžų krekeriai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Skanūs, sotūs, nesudėtingai pagaminami sveikuoliški krekeriai taps tiek mažųjų, tiek didesniųjų mėgiamu užkandžiu, Ne tik skanu, bet ir naudinga bei sveika!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 5 porcijos

Ingredientai
  

  • 150 g saulėgrąžų sėklų
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 50 g linų sėmenų
  • 1 šaukštas raudonėlių
  • Prieskoniai pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Saulėgrąžų sėklas užmerkti dubenyje, kad išbrinktų, vėliau perplauti vandeniu ir per sietelį nulašinti vandenį.
  • Nuo pomidorų nuvarvinti aliejaus perteklių. Sudėti juos ir išbrinkintas saulėgrąžas į virtuvės kombainą, sutrinti iki vientisos tirštos masės. Sudėti į dubenį.
  • Kombaine sutrinti likusius produktus, juos sudėti į saulėgrąžų masę ir išmaišyti. Jei masė per sausa įpilti porą šaukštų vandens.
  • Padengti skardą kepimo popieriumi, plonu sluoksniu išdėti masę, išlyginti, suspausti.
  • Kepti (džiovinti) 140 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.

Pabaigai…

Skanaus!
Recepto raktažodžiai Krekeriai, Patiekalai iš sėklų, Patiekalai visai šeimai, Sausainiai, Sveiki patiekalai, Sveiki sausainiai, Sveiki užkandžiai, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai