
Sausainių pyragas su riešutais ir šokoladu
Šis sausainių pyragas yra puikus derinys tarp paprastumo ir gardumo. Naudojant kondensuotą pieną, sviestą ir šokoladą, šis desertas tampa šventiniu skanėstu. Be to, migdolų ir lazdyno riešutai suteikia papildomo traškumo ir turtingumo skonio paletėje.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinkama 20-25 cm ilgio forma)
- Didelis dubuo (Sudedamiesiems sumaišyti)
- Mentelė (Masės pernešimui į kepimo formą)
Ingredientai
- 400 g Sausainiai - Suskaldyti į mažus gabalėlius
- 1 indelis Kondensuotas pienas - Su cukrumi
- 180 g Sviestas - Ištirpintas
- 100 g Šokoladas - Sutrintas arba smulkiai tarkuotas
- 100 g Migdolai - Sveiki arba sukapoti
- 100 g Lazdyno riešutai - Sveiki arba sukapoti
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišykite sausainių gabalėlius su sviestu ir kondensuotu pienu. Įmaišykite pusę riešutų ir pusę šokolado. Gerai išmaišykite.
- Paruoštą masę perkelkite į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Viršų pabarstykite likusiais riešutais ir šokoladu.
- Palikite pyragą šaldytuve mažiausiai 2 valandoms, kad sutvirtėtų.
- Išimkite pyragą iš kepimo formos, supjaustykite gabalėliais ir pateikite.
Pabaigai…
Galite naudoti bet kokius mėgstamus riešutus arba pridėti džiovintų vaisių. Pyragas puikiai tinka šventiniams renginiams arba kaip kasdienis desertas.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 500kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 8gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 250mgSkaidulos: 3gCukrus: 25gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg