Savaitgalio Cepelinai su Sprandinės Įdaru ir Keptais Svogūnais

Savaitgalio Cepelinai su Sprandinės Įdaru ir Keptais Svogūnais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Sekmadienis buvo ypatingas, nes vaišinome močiutę ir promočiutę šiais skaniais cepelinais su sprandinės įdaru. Šis receptas atspindi tradicinę lietuvišką virtuvę, kurioje paprasti ingredientai susijungia į nepakartojamą skonį. Įdarytus cepelinus patiekėme su keptais svogūnais ir grietine, pridėdami papildomą skonio ir maistinės vertės sluoksnį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 2 hours 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 700 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Cepelinams virti)
  • Keptuvė (Svogūnams ir šoninei kepti)
  • Bulvių tarkavimo mašina (Bulvių masei paruošti)
  • Mėsmalė (Mėsai malti)
  • Šaukštas (Cepelinams formuoti)

Ingredientai
  

Cepelinų tešla

  • 2 kg Bulvės - Tarkuotos
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 100 g Krakmolas - Bulvėms surišti

Įdaras

  • 500 g Sprandinė - Malta
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 a.š. Druska
  • 0.5 a.š. Pipirai

Padažas

  • 200 g Šoninė - Smulkiai supjaustyta
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 200 g Grietinė - Patiekti ant viršaus

Gaminimo eiga
 

  • Bulves tarkuoti ir nuspausti sultis, po to sumaišyti su kiaušiniais ir krakmolu, kad susidarytų cepelinų tešla.
  • Sprandinę sumalti ir sumaišyti su smulkiai pjaustytu svogūnu, druska ir pipirais, kad susidarytų įdaras.
  • Formuoti cepelinus, į tešlos vidurį dėti šaukštą įdaro ir užspausti tešlą aplink.
  • Cepelinus virti verdančiame pasūdytame vandenyje apie 40-45 minutes, kol jie plaukia į paviršių.
  • Keptuvėje pakepinti šoninę su svogūnais, kol viskas tampa auksinės spalvos.
  • Patiekti cepelinus su kepta šonine ir svogūnais, o viršų apdėti šaukštu grietinės.

Pabaigai…

Galite naudoti įvairius įdarus, pavyzdžiui, grybų ar varškės, kad praturtintumėte cepelinų skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 700kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 45gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 180mgNatris: 1200mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Cepelinai, Kepti svogūnai, Sprandinės įdaras, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai