
Savaitgalio Cepelinai su Sprandinės Įdaru ir Keptais Svogūnais
Sekmadienis buvo ypatingas, nes vaišinome močiutę ir promočiutę šiais skaniais cepelinais su sprandinės įdaru. Šis receptas atspindi tradicinę lietuvišką virtuvę, kurioje paprasti ingredientai susijungia į nepakartojamą skonį. Įdarytus cepelinus patiekėme su keptais svogūnais ir grietine, pridėdami papildomą skonio ir maistinės vertės sluoksnį.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Cepelinams virti)
- Keptuvė (Svogūnams ir šoninei kepti)
- Bulvių tarkavimo mašina (Bulvių masei paruošti)
- Mėsmalė (Mėsai malti)
- Šaukštas (Cepelinams formuoti)
Ingredientai
Cepelinų tešla
- 2 kg Bulvės - Tarkuotos
- 2 vnt Kiaušiniai
- 100 g Krakmolas - Bulvėms surišti
Įdaras
- 500 g Sprandinė - Malta
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 a.š. Druska
- 0.5 a.š. Pipirai
Padažas
- 200 g Šoninė - Smulkiai supjaustyta
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 200 g Grietinė - Patiekti ant viršaus
Gaminimo eiga
- Bulves tarkuoti ir nuspausti sultis, po to sumaišyti su kiaušiniais ir krakmolu, kad susidarytų cepelinų tešla.
- Sprandinę sumalti ir sumaišyti su smulkiai pjaustytu svogūnu, druska ir pipirais, kad susidarytų įdaras.
- Formuoti cepelinus, į tešlos vidurį dėti šaukštą įdaro ir užspausti tešlą aplink.
- Cepelinus virti verdančiame pasūdytame vandenyje apie 40-45 minutes, kol jie plaukia į paviršių.
- Keptuvėje pakepinti šoninę su svogūnais, kol viskas tampa auksinės spalvos.
- Patiekti cepelinus su kepta šonine ir svogūnais, o viršų apdėti šaukštu grietinės.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairius įdarus, pavyzdžiui, grybų ar varškės, kad praturtintumėte cepelinų skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 700kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 45gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 180mgNatris: 1200mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg