Savaitgalio kopūstienė su bulvėmis ir mėsa

Savaitgalio kopūstienė su bulvėmis ir mėsa

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ši kopūstienė yra puikus pasirinkimas savaitgaliui, kai norisi kažko šilto ir sotumo. Įkvėpta tradicinių lietuviškų sriubų, ši kopūstienė yra gaminama iš paprastų ingredientų, bet turi ypatingą skonį, kuris sušildys net šalčiausią dieną.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 50 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, talpinantis visus ingredientus)
  • Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Šaukštas (Sriubai maišyti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Kopūstas - Smulkiai pjaustytas
  • 4 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 300 g Mėsa - Kiauliena arba vištiena, supjaustyta mažais gabalėliais
  • 2 vnt Morkos - Tarkuotos
  • 1 l Vanduo - Sriubai virti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Pridėti pagal skonį
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite mėsą į mažus gabalėlius ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Išimkite iš puodo ir atidėkite į šalį.
  • Į tą patį puodą įdėkite svogūnus ir morkas, kepkite kol suminkštės.
  • Pridėkite kopūstus ir kepkite dar 10 minučių, kol jie suminkštės.
  • Įpilkite vandenį, pridėkite bulves ir mėsą. Virkite apie 60-70 minučių, kol visi ingredientai bus išvirti ir sriuba įgaus skonį.
  • Pabaigoje pridėkite druską ir pipirus pagal skonį. Patiekite karštą.

Pabaigai…

Galima pridėti daugiau prieskonių, pavyzdžiui, lauro lapus arba kmynus, kad sriuba įgautų papildomą skonį. Jei norite šiek tiek rūgštumo, galite pridėti šiek tiek acto arba raugintų kopūstų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 40mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kopūstienė, Mėsa, Šiltas patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating