
Savaitgalio pusryčių kibinai su kaimynais
Šie kibinai buvo paruošti sekmadienio pusryčiams ir net pasidalinti su kaimynais. Jie yra traškūs išorėje ir minkšti viduje, su sultingu įdaru. Puikiai tinka ramiems pusryčiams ar užkandžiui su kava.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Reikalinga kepimui)
- Kepimo skarda (Kibinams dėti prieš kepimą)
- Mentelė (Kibinams apversti ar išimti)
- Tešlos kočėlas (Tešlai kočioti)
Ingredientai
Tešla
- 500 g Miltai - Kviečių miltai
- 200 g Sviestas - Tirptas
- 100 ml Vanduo - Šaltas
- 1 vnt Kiaušinis - Tešlai sutvirtinti
- 1 a.š. Druska
Įdaras
- 300 g Jautiena - Smulkinta
- 100 g Svogūnas - Smulkintas
- 1 a.š. Druska
- 0.5 a.š. Juodieji pipirai - Malti
- 100 ml Sultinys - Jautienos sultinys
Gaminimo eiga
- Tešlai sumaišykite miltus, druską, sviestą ir kiaušinį. Įpilkite vandens ir minkykite, kol gausite vientisą masę. Palikite tešlą šaldytuve 30 minučių.
- Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su smulkinta jautiena. Pridėkite druskos, pipirų ir sultinio. Gerai išmaišykite.
- Iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją apskritimais. Į vidurį dėkite įdarą ir užlenkite kraštus, formuodami kibinus.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite kibinus apie 25 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Kibinai puikiai tinka su kava ar arbata. Galite eksperimentuoti su įdarais, pridėdami mėgstamų prieskonių ar daržovių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg