
Savos duonos skrebutis su česnako plokštelėmis
Šiame recepte panaudojami tiek žieminiai, tiek vasariniai česnakai, kurie puikiai laikosi iki kito derliaus. Ant namų duonos dedame česnako plokšteles ir patiekiame po sočių pusryčių. Tinka norint apsaugoti nuo ‘kvarabos’.
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Česnakui pjaustyti plonai)
- Skrebučių keptuvė (Galima naudoti ir orkaitę)
Ingredientai
- 1 riekė Naminė duona
- 1 vnt Česnako skiltelė - Žieminiai arba vasariniai česnakai
- 1 a. š. Sviestas - Minkštas
Gaminimo eiga
- Duoną plonai aptepkite sviestu.
- Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant sviestu pateptos duonos.
- Jei norite, galite duoną paskrudinti keptuvėje arba orkaitėje, kol česnakai šiek tiek suminkštės.
Pabaigai…
Galima naudoti ir kitokias duonos rūšis, tačiau namų duona suteikia ypatingą skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 3gRiebalai: 9gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 20mgNatris: 100mgKalis: 50mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg