Savos duonos skrebutis su česnako plokštelėmis

Savos duonos skrebutis su česnako plokštelėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiame recepte panaudojami tiek žieminiai, tiek vasariniai česnakai, kurie puikiai laikosi iki kito derliaus. Ant namų duonos dedame česnako plokšteles ir patiekiame po sočių pusryčių. Tinka norint apsaugoti nuo ‘kvarabos’.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 5 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 1 porcija
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Peilis (Česnakui pjaustyti plonai)
  • Skrebučių keptuvė (Galima naudoti ir orkaitę)

Ingredientai
  

  • 1 riekė Naminė duona
  • 1 vnt Česnako skiltelė - Žieminiai arba vasariniai česnakai
  • 1 a. š. Sviestas - Minkštas

Gaminimo eiga
 

  • Duoną plonai aptepkite sviestu.
  • Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant sviestu pateptos duonos.
  • Jei norite, galite duoną paskrudinti keptuvėje arba orkaitėje, kol česnakai šiek tiek suminkštės.

Pabaigai…

Galima naudoti ir kitokias duonos rūšis, tačiau namų duona suteikia ypatingą skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 3gRiebalai: 9gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 20mgNatris: 100mgKalis: 50mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Česnakai, Duona, Sotus užkandis, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai