
Šeimos Vakarienė: Jautienos Mėsainiai
Vakarienė šeimai šiandien buvo tokia: Aš – mama, kepiau kiaušinius įmuštus į pakepintą duoną su svogūnais ir bekonu. Vaikai – kepintas bekonas su duona, pamirkytą kiaušiniuose ir pienu. Vyras – jautienos mėsainiai su sūriu, salotomis ir majonezu. Patiekalas yra paprastas, tačiau skanus ir sotus, tinkantis šeimos vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Kepimui)
- Skrudintuvas (Duonai paskrudinti)
- Mentelė (Mėsainių apvertimui)
Ingredientai
Mėsainiai
- 500 g Jautienos faršas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 4 vnt Mėsainių bandelės - Paskrudintos
- 4 vnt Sūrio riekelės
- 4 vnt Salotos lapai
- 4 vnt Pomidorų griežinėliai
- Majonezas - Pagal skonį
Priedai
- 200 g Bulvių fri
- Padažas - Jogurto arba grietinės padažas
Gaminimo eiga
- Sumaišykite jautienos faršą su druska ir pipirais. Formuokite kotletus ir kepkite keptuvėje, kol jie bus iškepę viduje ir apskrudę išorėje.
- Tuo tarpu paskrudinkite mėsainių bandeles skrudintuve.
- Ant apatinės bandelės dalies dėkite salotų lapą, jautienos kotletą, sūrio riekelę, pomidorų griežinėlį ir majonezą. Uždėkite viršutinę bandelės dalį.
- Patiekite mėsainius su bulvių fri ir padažu.
Pabaigai…
Galite pridėti kitų daržovių ar padažų pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg