Sekmadienio pusryčių kopūstų pyragas

Sekmadienio pusryčių kopūstų pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sekmadienio pusryčiai kitaip! Šis kopūstų pyragas yra skanus tiek karštas, tiek atvėsęs. Puikus pasirinkimas norintiems sveikų ir sočių pusryčių.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir jogurtui suplakti)
  • Pjaustymo lenta (Kopūstui pjaustyti)
  • Peilis (Kopūstui pjaustyti)
  • Tarkavimo įrankis (Sūriui tarkuoti)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 100 g Avižiniai dribsniai
  • 100 g Graikiškas jogurtas
  • 400 g Šviežias kopūstas - Smulkiai pjaustytas
  • Prieskoniai - Pagal skonį
  • Kepimo milteliai - Žiupsnelis
  • 1 vnt Kiaušinis - Papildomai
  • Tarkuotas sūris - Papildomai

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius suplakite su jogurtu ir šiek tiek vandens.
  • Į mišinį suberkite avižinius dribsnius ir gerai išmaišykite.
  • Kol mišinys brinks, smulkiai supjaustykite kopūstą.
  • Sumaišykite kopūstą su paruoštu mišiniu ir supilkite į kepimo formą.
  • Ant viršaus užpilkite suplaktą kiaušinį su tarkuotu sūriu.
  • Kepkite 180°C orkaitėje apie 50 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Patiekti galima tiek karštą, tiek atvėsusį. Puikiai dera su jogurtiniu padažu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 90mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 6gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Avižiniai dribsniai, Graikiškas jogurtas, Kopūstų pyragas, Sekmadienio pusryčiai, Sveiki pusryčiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai