Senai bevirta burokėlių sriuba su galkutėmis

Senai bevirta burokėlių sriuba su galkutėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši burokėlių sriuba su galkutėmis yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris sujungia paprastą, tačiau intensyvų skonį su šilumą teikiančia tekstūra. Burokėlių sriuba buvo ruošiama per šaltus žiemos vakarus, kai reikėjo ne tik pasisotinti, bet ir sušilti. Galkutės, paruoštos iš kruopų, suteikia šiam patiekalui ypatingo skonio ir tekstūros. Tai puikus pasirinkimas norint pajusti tikrą lietuvišką skonį ir pasimėgauti nostalgiškais prisiminimais iš vaikystės.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, tinkamas sriubai virti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Tarka (Burokėliams tarkuoti)
  • Medinė šaukštė (Maišyti sriubą)

Ingredientai
  

Sriuba

  • 4 vnt Burokėliai - Nulupti ir sutarkuoti
  • 2 vnt Morkos - Nulupti ir supjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
  • 2 l Daržovių sultinys - Karštas
  • 150 ml Grietinėlė - 10% riebalumo
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Galkutės

  • 100 g Miežiniai kruopos - Virti
  • 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
  • 2 v.š. Miltai
  • Pagal skonį Druska

Gaminimo eiga
 

  • Burokėlius ir morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite. Įkaitinkite puodą su trupučiu aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinės spalvos.
  • Į puodą sudėkite burokėlius ir morkas, užpilkite karštu daržovių sultiniu. Užvirinkite ir virkite apie 30 minučių, kol daržovės suminkštės.
  • Tuo metu paruoškite galkutes: sumaišykite virtas miežines kruopas, plaktą kiaušinį, miltus ir druską. Formuokite mažus rutuliukus.
  • Galkutes atsargiai dėkite į verdančią sriubą ir virkite dar 10 minučių, kol jos iškils į paviršių ir bus paruoštos.
  • Į sriubą įpilkite grietinėlės, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Patiekite karštą su šviežiais žalumynais.

Pabaigai…

Burokėlių sriuba su galkutėmis puikiai tinka šaltoms žiemos dienoms. Galite naudoti kitų rūšių kruopas galkutėms, pavyzdžiui, ryžių ar avižinių. Galkutės gali būti skirtingų formų – nuo rutuliukų iki mažų kukuliukų. Jei norite intensyvesnio skonio, prieš kepinant burokėlius galima įpilti truputį acto ar citrinos sulčių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 4gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 10mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Burokėlių sriuba, Galkutės, Tradiciniai lietuviški patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating