
Senovinis Meduolis
Šis senovinis meduolis yra puikus pasirinkimas visiems, mėgstantiems naminius pyragus. Jis pagamintas su skystu medumi ir kvapniais prieskoniais, kurie suteikia pyragui ypatingą skonį. Skanumėlis, ypač šiltas!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir tešlai maišyti)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Matavimo puodeliai (Ingredientų matavimui)
- Orkaitė (Kepimui 180°C temperatūroje)
Ingredientai
Tešla
- 1 stikl. Medus - Skystas, pašildytas
- 4 vnt Kiaušiniai
- 0.5 stikl. Cukrus
- 1 stikl. Grietinė
- 2 stikl. Miltai
- 0.5 stikl. Kefyras
- 2 arb. šaukšt. Soda
- Žiupsnelis Druska
- Pagal skonį Meduolių prieskoniai
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išplakti su cukrumi (mixeriu).
- Pilkite pašildytą skystą medų ir gerai išmaišykite.
- Įdėkite grietinę, druską, ir prieskonius. Gerai išmaišykite.
- Į kefyrą supilkite sodą ir gerai išmaišykite.
- Sumaišykite visus ingredientus bendrame dubenyje ir įpilkite miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Pabaigai…
Galima pridėti riešutų ar džiovintų vaisių pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 300gBaltymai: 40gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg