Senovinis Meduolis

Senovinis Meduolis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis senovinis meduolis yra puikus pasirinkimas visiems, mėgstantiems naminius pyragus. Jis pagamintas su skystu medumi ir kvapniais prieskoniais, kurie suteikia pyragui ypatingą skonį. Skanumėlis, ypač šiltas!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
  • Kepimo popierius
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir tešlai maišyti)
  • Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Matavimo puodeliai (Ingredientų matavimui)
  • Orkaitė (Kepimui 180°C temperatūroje)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 stikl. Medus - Skystas, pašildytas
  • 4 vnt Kiaušiniai
  • 0.5 stikl. Cukrus
  • 1 stikl. Grietinė
  • 2 stikl. Miltai
  • 0.5 stikl. Kefyras
  • 2 arb. šaukšt. Soda
  • Žiupsnelis Druska
  • Pagal skonį Meduolių prieskoniai

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius išplakti su cukrumi (mixeriu).
  • Pilkite pašildytą skystą medų ir gerai išmaišykite.
  • Įdėkite grietinę, druską, ir prieskonius. Gerai išmaišykite.
  • Į kefyrą supilkite sodą ir gerai išmaišykite.
  • Sumaišykite visus ingredientus bendrame dubenyje ir įpilkite miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
  • Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.

Pabaigai…

Galima pridėti riešutų ar džiovintų vaisių pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 300gBaltymai: 40gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Meduolis, Medus, Naminis pyragas, Prieskoniai, Senovinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai