
Šilauogių pyragas
Visai ne pagal planą – saldumynai. Kažkada kaźkadais, ‘praėjusiame gyvenime’, praėjusiame amžiuje, dirbau Elguvos kolektyve. Ir iki šiol su kai kuriais, palaikau draugiškus santykius. O su kai kuriais netgi susibėgam kavos puodeliui. Šiandien kaip tik buvo toks pasimatymas. O kaip gi eisi tuščiomis. Tas pats mano greitukas.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Tinka 20×30 cm dydžio kepimo forma)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir grietinėlei išplakti)
- Mentelė (Tešlai maišyti)
- Mikseris (Grietinėlei ir varškei sumaišyti)
Ingredientai
- 5 vnt M dydžio kiaušiniai
- 4 šaukštai Cukrus
- 4 šaukštai Miltai
- 200 g Grietinėlė 35%
- 300 g Varškė (trinta)
- 80 g Cukraus pudra
- 2 saujelės Šilauogės
Gaminimo eiga
- Kiaušinius su cukrumi plakite, kol masė taps puri.
- Suberkite miltus ir atsargiai išmaišykite.
- Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 210°C temperatūroje apie 5-6 minutes.
- Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir sumaišykite su trinta varške.
- Iškeptą biskvitą lengvai sirupuokite, ant viršaus užtepkite varškės ir grietinėlės masę, uždėkite šilauoges.
- Pyragą supjaustykite ir patiekite.
Pabaigai…
Biskvitą visada lengvai sirupuoju, kad būtų drėgnesnis. Šilauogės suteikia pyragui gaivumo ir ypatingo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg