Šildanti moliūgų sriuba su vištiena

Šildanti moliūgų sriuba su vištiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Lyja ir lyja. Šalta ir drėgna namuose. Vien arbata jau nedžiugina ir nešildo… Darže dar pūpso moliūgėliai, tai pietums trinta sriuba! Moliūgas, bulvės ir morkos verdami vištienos sultinyje. Sublenderiuojam ir pradedam “burti”, kad išgauti ypatingesnį skonį. Ant sviesto šlakelio pakepam pievagrybius. Dedam į sriubą. Ten pat keliauna kepta vištienos krūtinėlė (pasmulkinau gabaliukais). Dedu porą lauro lapų, morkų lapų, laiškinio česnako, kelis kvapnius pipiriukus, juodus pipirus (žirneliais) ir dar apie 10 min paverdu. Tikrai kvapnu ir gardu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų visi ingredientai)
  • Blenderis (Trintai sriubai gaminti)
  • Keptuvė (Pievagrybiams ir vištienai pakepti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus, daržovėms ir vištienai pjaustyti)
  • Šaukštas (Sriubai maišyti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Moliūgas - Nuluptas ir supjaustytas kubeliais
  • 2 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos
  • 2 vnt Morkos - Nuluptos ir supjaustytos
  • 1 litras Vištienos sultinys - Naminis arba pirktas
  • 200 g Vištienos krūtinėlė - Iškepta ir supjaustyta gabaliukais
  • 100 g Pievagrybiai - Pakepti ant sviesto
  • 2 vnt Lauro lapai
  • Pagal skonį Morkų lapai
  • Pagal skonį Laiškinis česnakas
  • Pagal skonį Kvapieji pipirai - Kelios žirneliai
  • Pagal skonį Juodieji pipirai - Žirneliais
  • Pagal skonį Druska

Gaminimo eiga
 

  • Moliūgą, bulves ir morkas sudėti į puodą ir užpilti vištienos sultiniu. Virti, kol daržovės suminkštės.
  • Sublenderiuoti daržoves, kol sriuba taps vientisa.
  • Pievagrybius pakepinti ant sviesto ir sudėti į sriubą.
  • Sudėti supjaustytą keptą vištienos krūtinėlę į sriubą.
  • Įdėti lauro lapus, morkų lapus, laiškinį česnaką, kvapnius ir juodus pipirus. Virti dar apie 10 minučių.
  • Patiekti karštą, papuoštą šviežiomis petražolėmis, jei pageidaujama.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis ir prieskoniais, kad gautumėte norimą skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 50mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 120IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Moliūgų sriuba, Rudens receptai, Sultinys, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai