Šildantis Rudens Troškinys

Šildantis Rudens Troškinys

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nors pas mus atėjo ne ruduo, o vasara, skrandukas ir siela jau prašosi šildančio rudeninio maisto. Šis troškinys yra vienas iš skaniausių mūsų receptų. Į troškinimo indą dedame pjaustytas bulves, beriam perlinių kruopų, dedame pakepintas morkas su svogūnu, kepintą šoninę, lauro lapų, pipirų grūdelių ir užpilame sultiniu. Dedame į orkaitę ir kepame, kol kruopos išsitroškins. Pagardiname kvapniausiais vasaros aromatais ir skanaujame.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Troškinimo indas (Tinka ir orkaitės forma su dangčiu)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Keptuvė (Šoninei, morkoms ir svogūnams pakepinti)
  • Maišymo šaukštas

Ingredientai
  

  • 5 vnt Bulvės - Pjaustytos
  • 1 puodelis Perlinės kruopos
  • 2 vnt Morkos - Smulkiai pjaustytos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 200 g Šoninė - Pakepinta
  • 2 lapai Lauro lapai
  • 1 a.š. Pipirai - Grūdeliai
  • 1 l Sultinys

Gaminimo eiga
 

  • Į troškinimo indą sudėkite pjaustytas bulves, perlinių kruopų puodelį, smulkiai pjaustytas morkas ir svogūną, bei pakepintą šoninę.
  • Įdėkite lauro lapus ir pipirų grūdelius. Užpilkite sultiniu, kad apsemtų ingredientus.
  • Troškinkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, apie 1.5 valandos, kol kruopos bus minkštos.
  • Pagardinkite šviežiomis žolelėmis ir patiekite.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, pridėti salierų ar paprikų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 40mgNatris: 800mgKalis: 1200mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Perlinės kruopos, Rudens patiekalas, Šoninė, Troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai