
Šildantis Rudens Troškinys
Nors pas mus atėjo ne ruduo, o vasara, skrandukas ir siela jau prašosi šildančio rudeninio maisto. Šis troškinys yra vienas iš skaniausių mūsų receptų. Į troškinimo indą dedame pjaustytas bulves, beriam perlinių kruopų, dedame pakepintas morkas su svogūnu, kepintą šoninę, lauro lapų, pipirų grūdelių ir užpilame sultiniu. Dedame į orkaitę ir kepame, kol kruopos išsitroškins. Pagardiname kvapniausiais vasaros aromatais ir skanaujame.
Reikalingi Įrankiai
- Troškinimo indas (Tinka ir orkaitės forma su dangčiu)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Keptuvė (Šoninei, morkoms ir svogūnams pakepinti)
- Maišymo šaukštas
Ingredientai
- 5 vnt Bulvės - Pjaustytos
- 1 puodelis Perlinės kruopos
- 2 vnt Morkos - Smulkiai pjaustytos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 200 g Šoninė - Pakepinta
- 2 lapai Lauro lapai
- 1 a.š. Pipirai - Grūdeliai
- 1 l Sultinys
Gaminimo eiga
- Į troškinimo indą sudėkite pjaustytas bulves, perlinių kruopų puodelį, smulkiai pjaustytas morkas ir svogūną, bei pakepintą šoninę.
- Įdėkite lauro lapus ir pipirų grūdelius. Užpilkite sultiniu, kad apsemtų ingredientus.
- Troškinkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, apie 1.5 valandos, kol kruopos bus minkštos.
- Pagardinkite šviežiomis žolelėmis ir patiekite.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, pridėti salierų ar paprikų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 40mgNatris: 800mgKalis: 1200mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg