
Silkė su bulvėmis, cibuliuku ir grietine
Prieš einant balsuoti, nėra nieko geriau nei soti ir paprasta pusryčių lėkštė. Šiame recepte silkės filė pjaustoma mažais gabalėliais ir patiekiama su virtomis ir šiek tiek pakeptomis bulvėmis, marinuotu cibuliuku ir šaukštu grietinės. Pipirai prideda šiek tiek aštrumo, o skonių derinys leidžia atskleisti tradicinių lietuviškų skonių paprastumą ir gilumą.
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Silkės filė supjaustymui)
- Keptuvė (Bulvių pakepimui)
- Pjaustymo lenta (Cibuliuko ir silkės pjaustymui)
- Puodas (Bulvėms išvirti)
- Šaukštas (Grietinei uždėti)
Ingredientai
- 100 g Silkės filė - Supjaustyta mažais gabalėliais
- 200 g Virtos bulvės - Šiek tiek pakeptos
- 50 g Cibuliukas - Pamarinuotas, plonais griežinėliais
- 2 v.š. Grietinė
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Supjaustykite silkės filė mažais gabalėliais ir sudėkite į lėkštę.
- Virtas bulves šiek tiek pakepkite keptuvėje, kad įgautų traškumo. Tada sudėkite jas į lėkštę šalia silkės.
- Pamarinuotą cibuliuką plonais griežinėliais uždėkite ant silkės gabalėlių.
- Ant viršaus uždėkite du šaukštus grietinės ir pabarstykite druska bei pipirais pagal skonį.
- Patiekite iš karto. Skanaus!
Pabaigai…
Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas greitiems ir sotiems pusryčiams. Galite naudoti šviežias arba sūdytas silkės filė, priklausomai nuo jūsų skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 45mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg