Silkė su Bulvėmis ir Marinuotais Svogūnais

Silkė su Bulvėmis ir Marinuotais Svogūnais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kvapni, švelni, riebi silkė su šviežiomis bulvėmis ir marinuotais svogūnais. Šis receptas atkeliavo iš senelių tradicijų ir yra puikus lietuviškos virtuvės pavyzdys. Silkė su bulvėmis yra paprastas, bet labai skanus patiekalas, kurį lengva paruošti ir kuris puikiai tinka bet kokiai progai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Pjaustymo lenta
  • Peilis (Silkei ir svogūnams pjaustyti)
  • Stiklainis (Marinavimui)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Riebi silkė - Apie 500 g vienetas
  • 1 kg Šviežios bulvės - Vidutinio dydžio
  • 2 l Vanduo - Marinatui
  • 12 v.š. Druska
  • 4 v.š. Cukrus
  • 8 vnt Kvapieji pipirai - Stambiai smulkinti
  • 8 vnt Juodieji pipirai - Stambiai smulkinti
  • 3 vnt Lauro lapai
  • 2 v.š. Aliejus
  • Marinuoti svogūnai

Gaminimo eiga
 

  • Nuplauti silkę po tekančiu vandeniu. Supilti į puodą 2 litrus vandens, suberti druską, cukrų, stambiai susmulkintus pipirus, lauro lapus ir pavirinti keletą minučių. Po to pilnai atvėsinti.
  • Į 3L stiklainį sudėti silkę, užpilti atvėsusiu sūriu tirpalu ir aliejų. Padėti į šaldytuvą 3 parom. Jei silkės akys raudonos, silkė dar maža įsisūrėjo.
  • Nuskusti ir išvirti bulves. Patiekti su silkėmis ir marinuotais svogūnais.

Pabaigai…

Jei norite, kad silkė būtų dar švelnesnė, galite ją mirkyti piene prieš marinuojant. Marinuoti svogūnai suteikia patiekalui ypatingo skonio, todėl jų nepraleiskite!

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 1000mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Lietuviška virtuvė, Marinuoti svogūnai, Silkė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai