Silkė su Bulvėmis ir Marinuotais Svogūnais
Kvapni, švelni, riebi silkė su šviežiomis bulvėmis ir marinuotais svogūnais. Šis receptas atkeliavo iš senelių tradicijų ir yra puikus lietuviškos virtuvės pavyzdys. Silkė su bulvėmis yra paprastas, bet labai skanus patiekalas, kurį lengva paruošti ir kuris puikiai tinka bet kokiai progai.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Pjaustymo lenta
- Peilis (Silkei ir svogūnams pjaustyti)
- Stiklainis (Marinavimui)
Ingredientai
- 4 vnt Riebi silkė - Apie 500 g vienetas
- 1 kg Šviežios bulvės - Vidutinio dydžio
- 2 l Vanduo - Marinatui
- 12 v.š. Druska
- 4 v.š. Cukrus
- 8 vnt Kvapieji pipirai - Stambiai smulkinti
- 8 vnt Juodieji pipirai - Stambiai smulkinti
- 3 vnt Lauro lapai
- 2 v.š. Aliejus
- Marinuoti svogūnai
Gaminimo eiga
- Nuplauti silkę po tekančiu vandeniu. Supilti į puodą 2 litrus vandens, suberti druską, cukrų, stambiai susmulkintus pipirus, lauro lapus ir pavirinti keletą minučių. Po to pilnai atvėsinti.
- Į 3L stiklainį sudėti silkę, užpilti atvėsusiu sūriu tirpalu ir aliejų. Padėti į šaldytuvą 3 parom. Jei silkės akys raudonos, silkė dar maža įsisūrėjo.
- Nuskusti ir išvirti bulves. Patiekti su silkėmis ir marinuotais svogūnais.
Pabaigai…
Jei norite, kad silkė būtų dar švelnesnė, galite ją mirkyti piene prieš marinuojant. Marinuoti svogūnai suteikia patiekalui ypatingo skonio, todėl jų nepraleiskite!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 1000mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 30mg