Silkė su grietine ir svogūnų laiškais

Silkė su grietine ir svogūnų laiškais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis tradicinis lietuviškas silkės patiekalas yra greitas ir paprastas, tačiau nepaprastai gardus. Silkė su grietine ir svogūnų laiškais – tai šventinis patiekalas, kurį dažnai galima rasti ant Kalėdinio stalo. Šio patiekalo skonis yra gaivus ir lengvas, puikiai derinantis marinuotos silkės, šviežių svogūnų ir rūgščios grietinės derinį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Pjaustymo lenta (Silkės ir daržovių pjaustymui)
  • Aštrus peilis (Silkės ir daržovių pjaustymui)
  • Dubuo (Grietinės ir prieskonių sumaišymui)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Silkės filė - Marinuotos
  • 200 g Grietinė
  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais
  • 4 vnt Svogūnų laiškai - Supjaustyti žiedeliais
  • pagal skonį Juodieji pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Silkės filė supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  • Ant lėkštės išdėliokite pomidorų griežinėlius, ant jų sudėkite silkės gabaliukus.
  • Viduryje lėkštės įdėkite šaukštą grietinės, pagardinkite juodaisiais pipirais.
  • Apibarstykite patiekalą svogūnų laiškais ir patiekite.

Pabaigai…

Patiekalą galima papildyti kietai virtais kiaušiniais ar marinuotais agurkais, siekiant dar įvairesnio skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Grietinė, Silkė, Šventiniai patiekalai, Svogūnų laiškai, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai