
Silkė su grietine ir svogūnų laiškais
Šis tradicinis lietuviškas silkės patiekalas yra greitas ir paprastas, tačiau nepaprastai gardus. Silkė su grietine ir svogūnų laiškais – tai šventinis patiekalas, kurį dažnai galima rasti ant Kalėdinio stalo. Šio patiekalo skonis yra gaivus ir lengvas, puikiai derinantis marinuotos silkės, šviežių svogūnų ir rūgščios grietinės derinį.
Reikalingi Įrankiai
- Pjaustymo lenta (Silkės ir daržovių pjaustymui)
- Aštrus peilis (Silkės ir daržovių pjaustymui)
- Dubuo (Grietinės ir prieskonių sumaišymui)
Ingredientai
- 4 vnt Silkės filė - Marinuotos
- 200 g Grietinė
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais
- 4 vnt Svogūnų laiškai - Supjaustyti žiedeliais
- pagal skonį Juodieji pipirai
Gaminimo eiga
- Silkės filė supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Ant lėkštės išdėliokite pomidorų griežinėlius, ant jų sudėkite silkės gabaliukus.
- Viduryje lėkštės įdėkite šaukštą grietinės, pagardinkite juodaisiais pipirais.
- Apibarstykite patiekalą svogūnų laiškais ir patiekite.
Pabaigai…
Patiekalą galima papildyti kietai virtais kiaušiniais ar marinuotais agurkais, siekiant dar įvairesnio skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg