Silkė su kiaušiniais ir burokėliais

Silkė su kiaušiniais ir burokėliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Laba ryta! Tai mano mėgstamiausi pusryčiai: silkė su kiaušiniais, burokėliais ir svogūnais. Jei šaldytuve nėra kiaušinių ir silkės, tai tikrai jau badas! Šis receptas paprastas, bet nepaprastai skanus, ypač jei mėgstate tradicinę lietuvišką virtuvę. Tai puikus derinys, kuris gali būti patiekiamas ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei. Tikiuosi, kad šis receptas įkvėps jus išbandyti kažką naujo ir paprasto savo virtuvėje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Iš viso 10 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 200 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Pjaustymo lenta (Reikalinga ingredientams pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus peilis silkės ir daržovių pjaustymui)
  • Dubuo (Silkės, kiaušinių ir burokėlių sumaišymui)
  • Šaukštas (Padažo paskirstymui)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Virtų kiaušinių - Supjaustyti per pusę
  • 100 g Silkės filė - Supjaustyti mažais gabalėliais
  • 1 vnt Raudonas svogūnas - Supjaustytas žiedais
  • 150 g Virti burokėliai - Tarkuoti stambiai
  • 2 vnt Svogūnų laiškai - Supjaustyti smulkiai, dekoracijai
  • 1 šaukštas Majonezas - Padažui
  • Pagal skonį Juodieji pipirai - Pabarstyti ant viršaus

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite silkę, virtus kiaušinius ir raudonąjį svogūną.
  • Ant lėkštės išdėliokite tarkuotus burokėlius, šalia sudėkite silkę ir kiaušinius.
  • Ant kiaušinių užtepkite majonezo, apibarstykite juodaisiais pipirais ir svogūnų laiškais.
  • Patiekite ir mėgaukitės!

Pabaigai…

Galite pridėti kitų daržovių pagal skonį, pavyzdžiui, šviežių agurkų ar pomidorų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 350mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 7gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Burokėliai, Kiaušiniai, Silkė, Svogūnai, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai