Silkė su pomidorais ir keptos bulvės su žievelėmis
Kai gyvenime viskas paprasta ir aišku, kartais norisi kažko paprasto ir savo. Ši silkė su pomidorais, mėlynaisiais svogūnais, žalumynais ir gausiu grietinės bei majonezo padažu yra puikus būdas prisiminti šilto vakaro jaukumą. Prie šio patiekalo puikiai dera keptos bulvės su žievelėmis, pabarstytos joms skirtais prieskoniais. Salotos, kad širdis būtų gaivi, ir užauginti savo darže – juk skonis visada geresnis, kai savas. Gero vakaro!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Bulvėms kepti)
- Pjaustymo lenta (Ingredientams pjaustyti)
- Peilis (Ingredientams pjaustyti)
- Dubuo (Salotoms sumaišyti)
- Šaukštas (Padažui maišyti)
Ingredientai
Silkė
- 200 g Silkė - Supjaustyta gabaliukais
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti kubeliais
- 1 vnt Mėlynasis svogūnas - Supjaustytas plonais žiedais
- 50 g Daržo žalumynai - Krapai, petražolės, svogūnų laiškai
- 100 g Grietinė
- 50 g Majonezas
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Keptos bulvės su žievelėmis
- 500 g Bulvės - Gerai nuplautos, su žievelėmis
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- Pagal skonį Bulvių prieskoniai
Gaminimo eiga
- Silkę, pomidorus, svogūną ir žalumynus sudėti į dubenį. Įdėti grietinės, majonezo, pabarstyti druska ir pipirais, gerai išmaišyti.
- Bulves gerai nuplauti ir virti su žievelėmis, kol bus beveik minkštos. Nukošti ir atvėsinti.
- Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir sudėti bulves. Kepti, kol gražiai apskrus. Pabarstyti prieskoniais ir išmaišyti.
- Patiekite silkę su bulvėmis kaip pagrindinį patiekalą, pridėkite šviežių salotų.
Pabaigai…
Jeigu norite, silkę galima pakeisti sūdytos lašišos gabaliukais, o padažą pagardinti kapotais agurkais ir garstyčiomis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 40mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg