
Silkė su svogūnų ir morkų padažu
Šį kartą pas mus namie neatsibostanti klasika silkė su svogūnų ir morkų padangalu. Pasižiūrėjau šaldytuve jau prie pabaigos silkės galiojimas, tai reikia pagamint ir čia mano pats mylimiausias skonis su silke. Silkės filė, svogūnai, morkos (galima dėti ir paprikos plius grybų), plius norimi prieskoniai ir tomatų padažas.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Padažui kepti)
- Peilis (Silkei pjaustyti)
- Lėkštė (Silkei išdėlioti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 400 g Silkės filė
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 3 vnt Morkos - Tarkuotos
- 200 ml Tomatų padažas
- Prieskoniai - Druska, cukrus, juodieji pipirai, čili pipirai
Gaminimo eiga
- Silkę išdėliokite lėkštėje.
- Keptuvėje pakepinkite svogūnus, vėliau sudėkite morkas, pridėkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir čili pipirų. Kepkite, kol viskas pasigamins.
- Pridėkite tomatų padažą ir gerai išmaišykite.
- Atšaldytą padažą uždėkite ant silkės. Viskas paruošta!
Pabaigai…
Galite pridėti paprikos ir grybų pagal skonį. Padažas gali būti šildomas prieš patiekiant.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 25gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 15mg