
Silkės Blynai iš vaikystės
Vaikystėje nesupratau, koks durnius sugalvojo silkės blynus, bet dabar suprantu, kad tas durnius buvo genijus. Šis receptas atsirado radus silkės filė, kuriai jau buvo pasibaigęs galiojimo laikas, bet vis tiek buvo nuspręsta iš jos pagaminti blynus. Rezultatas – mano mėgstamiausi blynai.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Keptuvė (Blynams kepti)
- Peilis (Silkei pjaustyti)
- Šaukštas (Tešlai į keptuvę dėti)
Ingredientai
- 200 g Silkės filė - Smulkiai pjaustyta
- 2 vnt Kiaušiniai
- 150 g Miltai
- 150 ml Pienas
- 1 a.š. Druska - Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus - Kepti
Gaminimo eiga
- Sujunkite kiaušinius, miltus, pieną ir druską dubenyje, maišykite, kol gausite vienalytę tešlą.
- Įmaišykite smulkintą silkę į tešlą.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir šaukštu dėkite tešlą, formuodami blynus. Kepkite iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
Pabaigai…
Jeigu silkė yra per sūri, galite ją prieš tai pamerkti į pieną arba vandenį, kad sumažintumėte sūrumą. Blynai puikiai dera su grietine.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg