
Šilkiniai virtų bulvių cepelinai
Šis receptas gimė po ilgos virtuvės kovos su cepelinais, kurie man visada buvo loterija: ar pavyks ar ne. Vieną dieną atradau moters patarimą internete, kuris man padėjo išgauti tobulą valgyklos cepelinų skonį – tokį švelnų ir šilkinį. Dabar cepelinai man pavyksta kas kartą, nors dar reikia išmokti daryti mažesnius. Receptas remiasi tradiciniais metodais, bet su nedideliu triuku, kuris užtikrina puikią tekstūrą.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Virti cepelinams)
- Bulvių trintuvė arba mėsmalė (Bulvėms trinti)
- Didelis šaukštas (Cepelinams formuoti)
Ingredientai
Tešla
- 2 kg g Virtos bulvės su lupenomis
- 100 g Bulvių krakmolas
- 1 vnt Kiaušinis
- Pagal skonį Druska
Įdaras
- 300 g Maltos mėsos
- 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 50 ml Mėsos sultinys
Gaminimo eiga
- Bulves išvirkite su lupena, nulupkite ir sumalkite. Bulvių masę padalinkite į keturias dalis, vieną dalį išimkite, į tą vietą įdėkite tiek pat krakmolo, kiek buvo bulvių masės. Sudėkite atgal pašalintą bulvių dalį, pridėkite druskos, muškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite.
- Maltą mėsą išvirkite ir sumalkite kartu su svogūnu, įpilkite šiek tiek mėsos sultinio ir išmaišykite. Paruoštą įdarą naudokite cepelinams formuoti.
- Formuokite cepelinus, apvoliokite juos krakmole, ir dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite 12 minučių nuo užvirimo. Patiekite su grietine arba spirgais.
Pabaigai…
Virtos bulvės suteikia cepelinams švelnesnę tekstūrą, tačiau svarbu stebėti krakmolo kiekį, kad tešla nebūtų per minkšta ar per kieta. Kepant cepelinus su mėsa, įdarui galima naudoti įvairių rūšių mėsą, priklausomai nuo jūsų skonio. Patiekiant, cepelinai puikiai dera su grietine arba keptais spirgais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 700kcalAngliavandeniai: 100gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 1000mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg