Šilkiniai virtų bulvių cepelinai

Šilkiniai virtų bulvių cepelinai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas gimė po ilgos virtuvės kovos su cepelinais, kurie man visada buvo loterija: ar pavyks ar ne. Vieną dieną atradau moters patarimą internete, kuris man padėjo išgauti tobulą valgyklos cepelinų skonį – tokį švelnų ir šilkinį. Dabar cepelinai man pavyksta kas kartą, nors dar reikia išmokti daryti mažesnius. Receptas remiasi tradiciniais metodais, bet su nedideliu triuku, kuris užtikrina puikią tekstūrą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 20 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 700 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Virti cepelinams)
  • Bulvių trintuvė arba mėsmalė (Bulvėms trinti)
  • Didelis šaukštas (Cepelinams formuoti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 2 kg g Virtos bulvės su lupenomis
  • 100 g Bulvių krakmolas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • Pagal skonį Druska

Įdaras

  • 300 g Maltos mėsos
  • 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 50 ml Mėsos sultinys

Gaminimo eiga
 

  • Bulves išvirkite su lupena, nulupkite ir sumalkite. Bulvių masę padalinkite į keturias dalis, vieną dalį išimkite, į tą vietą įdėkite tiek pat krakmolo, kiek buvo bulvių masės. Sudėkite atgal pašalintą bulvių dalį, pridėkite druskos, muškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite.
  • Maltą mėsą išvirkite ir sumalkite kartu su svogūnu, įpilkite šiek tiek mėsos sultinio ir išmaišykite. Paruoštą įdarą naudokite cepelinams formuoti.
  • Formuokite cepelinus, apvoliokite juos krakmole, ir dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite 12 minučių nuo užvirimo. Patiekite su grietine arba spirgais.

Pabaigai…

Virtos bulvės suteikia cepelinams švelnesnę tekstūrą, tačiau svarbu stebėti krakmolo kiekį, kad tešla nebūtų per minkšta ar per kieta. Kepant cepelinus su mėsa, įdarui galima naudoti įvairių rūšių mėsą, priklausomai nuo jūsų skonio. Patiekiant, cepelinai puikiai dera su grietine arba keptais spirgais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 700kcalAngliavandeniai: 100gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 1000mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Cepelinai, Tradiciniai lietuviški patiekalai, Virtos bulvės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai