
Širdies formos blynai
Norėjau prieš vaikus pasirodyti, kokius mama moka kepti sustrus blynus, bet užsižiūrėjau į sraiges su fuzieru ir gavosi didelė bėda, nes gi pasirodo formelės plastikinės. Bet receptas visada pasiteisinęs 100%, nes blynai stori, purūs ir nesukrenta. Širdies formos blynai puikiai tinka pasimėgauti su cukrumi.
Reikalingi Įrankiai
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams išplakti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Kepimo formelės (Geriausia naudoti metalines)
- Kepimo keptuvė (Blynams kepti)
Ingredientai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 šaukštas Vanilinio cukraus
- 2 šaukštai Cukraus
- 1 šaukštelis Kepimo miltelių
- 250 ml Pieno
- 200 g Miltų
- 1 šaukštelis Sodos
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išplakame su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir kepimo milteliais.
- Pilame pieną ir plakame toliau.
- Tada dedame miltus ir sodą. Išplakame iki vientisos vidutiniškai skystos masės.
- Kepimo formeles dedame į keptuvę ir pilame tešlą į formeles.
- Kepame blynus, kol jie taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Svarbu naudoti metalines formeles, kad jos ištvertų kepimo temperatūrą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 15gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg