Širdies formos blynai

Širdies formos blynai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Norėjau prieš vaikus pasirodyti, kokius mama moka kepti sustrus blynus, bet užsižiūrėjau į sraiges su fuzieru ir gavosi didelė bėda, nes gi pasirodo formelės plastikinės. Bet receptas visada pasiteisinęs 100%, nes blynai stori, purūs ir nesukrenta. Širdies formos blynai puikiai tinka pasimėgauti su cukrumi.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams išplakti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Kepimo formelės (Geriausia naudoti metalines)
  • Kepimo keptuvė (Blynams kepti)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 šaukštas Vanilinio cukraus
  • 2 šaukštai Cukraus
  • 1 šaukštelis Kepimo miltelių
  • 250 ml Pieno
  • 200 g Miltų
  • 1 šaukštelis Sodos

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius išplakame su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir kepimo milteliais.
  • Pilame pieną ir plakame toliau.
  • Tada dedame miltus ir sodą. Išplakame iki vientisos vidutiniškai skystos masės.
  • Kepimo formeles dedame į keptuvę ir pilame tešlą į formeles.
  • Kepame blynus, kol jie taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Svarbu naudoti metalines formeles, kad jos ištvertų kepimo temperatūrą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 15gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Blynai, Receptai su nuotraukomis, Širdies formos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai