Skanios voveraitės su bulvėmis ir keptais svogūnais

Skanios voveraitės su bulvėmis ir keptais svogūnais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus pasirinkimas rudens vakarienei. Pagrindiniai ingredientai – voveraitės, bulvės ir svogūnai su česnaku, pagardinti krapais ir petražolėmis. Paprasta, bet labai skani kombinacija, kuri primins senelius ir kaimą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Plati, kad visi ingredientai tilptų vienu metu.)
  • Peilis (Smulkinimui.)
  • Pjaustymo lenta
  • Medinis šaukštas (Maišymui keptuvėje.)

Ingredientai
  

  • 300 g Voveraitės - Šviežios.
  • 3-4 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais.
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas.
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas.
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 100 ml Pienas - Pabaigai, kai visi ingredientai jau iškepti.
  • Sauja Petražolės - Smulkintos.
  • Sauja Krapai - Smulkinti.

Gaminimo eiga
 

  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite svogūną su česnaku, kol taps auksiniai.
  • Pridėkite supjaustytas bulves ir voveraites, viską maišykite ir kepkite, kol bulvės suminkštės.
  • Pabaigoje įpilkite pieno, pabarstykite petražoles ir krapus, maišykite, kol pienas susigers ir viskas gerai sušils.

Pabaigai…

Šis patiekalas ypač gerai tinka su šviežiomis voveraitėmis, bet galite naudoti ir šaldytas. Taip pat galite eksperimentuoti pridedant kitų daržovių, pvz., paprikos.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 15mgNatris: 350mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Keptos bulvės, Svogūnai, Tradiciniai patiekalai, Voveraitės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai