
Skanios voveraitės su bulvėmis ir keptais svogūnais
Šis receptas yra puikus pasirinkimas rudens vakarienei. Pagrindiniai ingredientai – voveraitės, bulvės ir svogūnai su česnaku, pagardinti krapais ir petražolėmis. Paprasta, bet labai skani kombinacija, kuri primins senelius ir kaimą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Plati, kad visi ingredientai tilptų vienu metu.)
- Peilis (Smulkinimui.)
- Pjaustymo lenta
- Medinis šaukštas (Maišymui keptuvėje.)
Ingredientai
- 300 g Voveraitės - Šviežios.
- 3-4 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais.
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas.
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas.
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- 100 ml Pienas - Pabaigai, kai visi ingredientai jau iškepti.
- Sauja Petražolės - Smulkintos.
- Sauja Krapai - Smulkinti.
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite svogūną su česnaku, kol taps auksiniai.
- Pridėkite supjaustytas bulves ir voveraites, viską maišykite ir kepkite, kol bulvės suminkštės.
- Pabaigoje įpilkite pieno, pabarstykite petražoles ir krapus, maišykite, kol pienas susigers ir viskas gerai sušils.
Pabaigai…
Šis patiekalas ypač gerai tinka su šviežiomis voveraitėmis, bet galite naudoti ir šaldytas. Taip pat galite eksperimentuoti pridedant kitų daržovių, pvz., paprikos.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 15mgNatris: 350mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg