Skanūs Cepelinai
Cepelinų spalvos dangus… Nesiliaujantis lietus… Nesinori kišti nosies iš namų. Užtai labai norisi cepelinų! Juk negaliu atsakyti sau, brangiausiajai. 6 skanios, minkštos ir pasiilgtos alkio piliulės.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, tinkamas cepelinams virti)
- Burokinė tarka (Bulvėms tarkuoti)
- Dubuo (Bulvių masei ir įdarui maišyti)
- Kiaurasamtis (Bulvių sultims nusunkti)
Ingredientai
Tešla
- 4 vnt Virtos bulvės - Tarkuotos burokine tarka
- 9 vnt Žalios bulvės - Tarkuotos ir nusunktos
- 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas
- Krakmolas - Pagal poreikį
- Druska - Pagal skonį
Įdaras
- 400 g Kiaulienos faršas
- 1 vnt Svogūnas
- Džiovinta rukola
- Šviežia petražolė
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Malti džiovinti grybai
Gaminimo eiga
- Virtas ir žalias bulves sutarkuoti burokine tarka. Svogūną sutarkuoti kartu.
- Nusunkti žalių bulvių sultis ir palikti nusistovėti. Išskyrus krakmolą, skystį išpilti.
- Sumaišyti virtas ir žalias bulves, svogūną ir pridėti krakmolo, druskos. Gerai išminkyti tešlą.
- Faršui sumaišyti kiaulienos faršą su smulkintu svogūnu, rukola, petražole, druska, pipirais ir maltais grybais.
- Iš bulvių tešlos formuoti rutuliukus, įdėti įdarą ir užspausti kraštus, formuojant cepelinus.
- Į verdantį vandenį su druska įdėti cepelinus ir virti apie 20-25 minutes.
- Patiekti su grietine arba spirgučiais pagal skonį.
Pabaigai…
Galite pridėti keletą žiupsnelių muskato riešuto į tešlą, kad suteiktumėte jai ypatingą skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 120gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg