Skanūs Cepelinai

Skanūs Cepelinai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Cepelinų spalvos dangus… Nesiliaujantis lietus… Nesinori kišti nosies iš namų. Užtai labai norisi cepelinų! Juk negaliu atsakyti sau, brangiausiajai. 6 skanios, minkštos ir pasiilgtos alkio piliulės.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, tinkamas cepelinams virti)
  • Burokinė tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Dubuo (Bulvių masei ir įdarui maišyti)
  • Kiaurasamtis (Bulvių sultims nusunkti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 4 vnt Virtos bulvės - Tarkuotos burokine tarka
  • 9 vnt Žalios bulvės - Tarkuotos ir nusunktos
  • 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas
  • Krakmolas - Pagal poreikį
  • Druska - Pagal skonį

Įdaras

  • 400 g Kiaulienos faršas
  • 1 vnt Svogūnas
  • Džiovinta rukola
  • Šviežia petražolė
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Malti džiovinti grybai

Gaminimo eiga
 

  • Virtas ir žalias bulves sutarkuoti burokine tarka. Svogūną sutarkuoti kartu.
  • Nusunkti žalių bulvių sultis ir palikti nusistovėti. Išskyrus krakmolą, skystį išpilti.
  • Sumaišyti virtas ir žalias bulves, svogūną ir pridėti krakmolo, druskos. Gerai išminkyti tešlą.
  • Faršui sumaišyti kiaulienos faršą su smulkintu svogūnu, rukola, petražole, druska, pipirais ir maltais grybais.
  • Iš bulvių tešlos formuoti rutuliukus, įdėti įdarą ir užspausti kraštus, formuojant cepelinus.
  • Į verdantį vandenį su druska įdėti cepelinus ir virti apie 20-25 minutes.
  • Patiekti su grietine arba spirgučiais pagal skonį.

Pabaigai…

Galite pridėti keletą žiupsnelių muskato riešuto į tešlą, kad suteiktumėte jai ypatingą skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 120gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai patiekalai, Cepelinai, Tradiciniai lietuviški receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai