Skanus Kepenų Paštetas su Sultiniu

Skanus Kepenų Paštetas su Sultiniu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandien sugalvojau pasigaminti naminį kepenų paštetą. Naudojau kiaulienos kepenis ir pažuončius, kurie buvo išvirti ir sumalti per smulkų sietelį. Pridėjau druskos, pipirų, česnakų, o galiausiai viską sutryniau blenderiu, kad gautųsi minkštas ir skanus paštetas. Šio recepto žavesys slypi paprastume ir skonio intensyvume, kuris puikiai dera su šviežiomis daržovėmis arba ant skrebučio. Už 4€ gavosi pilnas dubuo skanumyno, kuris tikrai nudžiugins visus užkandžiaujančius.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos
Kalorijos(-ų) 200 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Kepenims ir pažuončiams virti)
  • Blenderis (Paštetui sutrinti)
  • Sietelis (Smulkiam malimui)
  • Šaukštas (Ingredientams maišyti)

Ingredientai
  

  • 1 kg Kiaulienos kepenys - Išvirtos ir sumaltos
  • 800 g Pažuončiai - Išvirti ir sumalti
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 3 skiltelės Česnakai - Susmulkinti
  • 200 ml Sultinys - Įpiltas, kad paštetas būtų minkštesnis

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos kepenis ir pažuončius išvirti dideliame puode, kol suminkštės.
  • Išvirtus kepenis ir pažuončius sumalti per smulkų sietelį.
  • Pridėti druskos, pipirų ir smulkintų česnakų. Viską sutrinti blenderiu iki vientisos masės.
  • Įpilti sultinį ir dar kartą permaišyti, kad paštetas būtų minkštesnis.
  • Paruoštą paštetą perkelti į dubenį ir patiekti su šviežiomis daržovėmis ar duona.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar pridėti žolelių, kad paštetas įgautų kitokį skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 1gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Kepenų paštetas, Kiauliena, Naminis maistas, Sultinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai