Skanus naminis guliašas su bulvėmis ir morkomis

Skanus naminis guliašas su bulvėmis ir morkomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis guliašo receptas yra puikus būdas mėgautis sočiu ir skaniu patiekalu, kuris primena vaikystės namų maistą. Paruoštas iš minkštos jautienos, bulvių ir morkų, šis guliašas tinka tiek šaltoms žiemos dienoms, tiek paprastiems šeimos pietums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, giliai dugnu)
  • Peilis (Aštrus, daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Medinis šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

  • 500 g Jautienos gabaliukai - Supjaustyti kubeliais
  • 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos kubeliais
  • 2 vnt Morkos - Nuluptos ir supjaustytos griežinėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakai - Sutraiškyti
  • 500 ml Mėsos sultinys
  • 2 šaukštai Augalinis aliejus - Kepimui
  • 1 šaukštas Pomidorų pasta
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite aliejų dideliame puode ir apkepkite jautienos gabaliukus, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Į puodą pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnakus. Kepkite, kol svogūnas taps permatomas.
  • Pridėkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite.
  • Supilkite mėsos sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 1,5 valandos.
  • Pridėkite bulves ir morkas. Troškinkite dar 30 minučių, kol daržovės taps minkštos.
  • Patiekite karštą guliašą su šviežia duona.

Pabaigai…

Galite pridėti daugiau daržovių, pavyzdžiui, paprikas ar grybus, kad guliašas būtų dar turtingesnis skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 4gCukrus: 6gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Guliašas, Jautiena, Morkos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai