
Skanus naminis guliašas su bulvėmis ir morkomis
Šis guliašo receptas yra puikus būdas mėgautis sočiu ir skaniu patiekalu, kuris primena vaikystės namų maistą. Paruoštas iš minkštos jautienos, bulvių ir morkų, šis guliašas tinka tiek šaltoms žiemos dienoms, tiek paprastiems šeimos pietums.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, giliai dugnu)
- Peilis (Aštrus, daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Medinis šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
- 500 g Jautienos gabaliukai - Supjaustyti kubeliais
- 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos kubeliais
- 2 vnt Morkos - Nuluptos ir supjaustytos griežinėliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės Česnakai - Sutraiškyti
- 500 ml Mėsos sultinys
- 2 šaukštai Augalinis aliejus - Kepimui
- 1 šaukštas Pomidorų pasta
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite aliejų dideliame puode ir apkepkite jautienos gabaliukus, kol jie taps auksinės spalvos.
- Į puodą pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnakus. Kepkite, kol svogūnas taps permatomas.
- Pridėkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite.
- Supilkite mėsos sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 1,5 valandos.
- Pridėkite bulves ir morkas. Troškinkite dar 30 minučių, kol daržovės taps minkštos.
- Patiekite karštą guliašą su šviežia duona.
Pabaigai…
Galite pridėti daugiau daržovių, pavyzdžiui, paprikas ar grybus, kad guliašas būtų dar turtingesnis skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 4gCukrus: 6gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 20mg