Skilandinė dešra

Skilandinė dešra

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ši skilandinė dešra yra tradicinis lietuviškas patiekalas, pagamintas iš kiaulienos ir jautienos kumpio, su lašiniais, druska, cukrumi ir prieskoniais. Dešra yra rūkoma ir laikoma šaldytuve, kol bus paruošta vartoti. Ji puikiai tinka kaip užkandis ar papildymas prie įvairių patiekalų.
Dar niekas neįvertino
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška

Reikalingi Įrankiai

  • Mėsmalė (Kiaulienai ir jautienai sumalti)
  • Peilis (Lašiniams pjaustyti)
  • Dubuo (Ingredientams maišyti)
  • Dešros kimšimo mašina (Dešros žarnoms kimšti)
  • Rūkymo kamera (Dešros rūkymui)
  • Vakuuminė pakuotė (Paruoštai dešrai laikyti)

Ingredientai
  

  • 2 kg Kiaulienos kumpis
  • 2 kg Jautienos kumpis
  • 1 kg Lašiniai - Pjaustyti kubeliais
  • 100 g Druska
  • 30 g Cukrus
  • 1 v.š. Maltų juodųjų pipirų
  • 1 v.š. Trintų juodųjų pipirų
  • 1 v.š. Mairūno
  • 60 ml Alkoholio

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulieną malame per stambų sietelį, jautieną per smulkų, lašinius pjaustome kubeliais. Dedame prieskonius ir viską gerai išmaišome, dedame į šaldytuvą parai.
  • Kitą dieną permaišome ir, jei nieko netrūksta, kimšame į žarnas. Naudojame storas žarnas, skirtas vėdarams. Žarnas iš vakaro pamerkiame, kitą dieną nugramdome riebalus ir jos paruoštos.
  • Kemšame, perrišame, para džioviname ir para laikome prispaustas svoriu, kad nebūtų tuščių tarpų. Rūkome šaltu dūmu (25 laipsnių) dvi paras, po to savaitę leidžiame dūmams prasiskverbti ir dedame į vakuuminę pakuotę. Laikome šaldytuve.

Pabaigai…

Rūkymo laikas ir temperatūra gali skirtis priklausomai nuo jūsų rūkymo kameros. Rekomenduojama naudoti šalto dūmo metodą, kad dešra būtų tinkamai išrūkyta ir išlaikytų savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 2000mgKalis: 500mgCukrus: 2g
Recepto raktažodžiai Lietuviški receptai, Rūkyta dešra, Skilandinė dešra
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating