
Skrebučiai su įkeptu kiaušiniu ir traškiais šoniniais
Šis receptas yra puikus būdas paruošti gardžius ir sočius pusryčius. Įdomi idėja – duonos riekelėse išpjauti kvadratą ir įmušti kiaušinį tiesiai į duoną, kad būtų įkeptas orkaitėje. Ant viršaus pridedamas traškiai keptas šoninis ir šviežios salotos, kad suteiktų balansą. Tai patiekalas, kuris gali nustebinti ne tik savo skoniu, bet ir patrauklia išvaizda.
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Duonos kvadratėliui išpjauti)
- Orkaitės kepimo skarda (Duonai su kiaušiniu kepti)
- Šepetėlis (Duonai patepti aliejumi)
- Grotelės (Šoniniui iškepti)
Ingredientai
- 2 vnt Duonos riekelės - Balta duona, galima naudoti ir kitą mėgstamą rūšį
- 2 vnt Kiaušiniai
- 50 g Šoninė - Supjaustyta ir iškepta iki traškumo
- Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai, kiti mėgstami prieskoniai
- Pagal poreikį Alyvuogių aliejus - Duonai patepti
- 100 g Šviežios salotos - Supjaustytos smulkiai, pagardintos
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Duonos riekelėse išpjaukite po kvadratą centre, palikdami kraštus apie 1 cm pločio.
- Į kiekvieną duonos riekelės kvadratą įmuškite po kiaušinį. Patepkite duonos kraštus alyvuogių aliejumi ir pabarstykite prieskoniais.
- Įdėkite duoną į orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių, kol kiaušinis taps norimo iškepimo lygio.
- Tuo metu iškepkite šoninę keptuvėje arba orkaitėje, kol taps traški.
- Išimkite duoną iš orkaitės, ant kiekvieno skrebučio uždėkite šoninės gabalėlius. Patiekite su šviežiomis salotomis.
Pabaigai…
Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ar pridėti sūrio ant skrebučių prieš dedant į orkaitę.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 500mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg