Skrudinta duonutė su varškės ir silkės užtepėle

Skrudinta duonutė su varškės ir silkės užtepėle

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie pusryčiai – paprasta, bet skani alternatyva tradiciniams sumuštiniams. Skrudinta duonutė su varškės ir silkės užtepėle yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta derinti skonius. Silkė suteikia užtepėlei išskirtinį skonį, o švieži agurkai ir žolelės prideda gaivos. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pusryčiams, tiek kaip užkandis prie kavos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 5 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 1 porcija
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Skrudintuvas (Duonai paskrudinti)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Daržovėms ir silkės filė pjaustyti)
  • Šaukštas (Užtepėlei maišyti)

Ingredientai
  

Užtepėlė

  • 100 g Varškė - Riebesnė, galima maišyti su grietine
  • 50 g Silkės filė - Supjaustyta mažais kubeliais
  • 50 g Šviežias agurkas - Supjaustytas mažais kubeliais
  • 1 skiltelė Česnakas - Smulkiai sutarkuotas
  • 1 vnt Duonos riekė - Skrudinta, galima naudoti duonelę
  • Žolelės - Petražolės, krapai, pagal skonį
  • 1 v.š. Majonezas - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Varškę sumaišyti su smulkintais silkės filė gabaliukais, agurku ir tarkuotu česnaku.
  • Pagardinti majonezu ir smulkintomis žolelėmis. Gerai išmaišyti, kol viskas susimaišys į vienalytę masę.
  • Duoną paskrudinti skrudintuve arba keptuvėje, kol taps traški.
  • Paruoštą užtepėlę tepti ant skrudintos duonos ir papuošti šviežiomis žolelėmis.
  • Patiekti iš karto su šviežia kava ar arbata.

Pabaigai…

Galima eksperimentuoti su prieskoniais pagal savo skonį, pavyzdžiui, pridėti truputį citrinos sulčių ar pipirų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 30mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Silkė, Skrudinta duona, Užtepėlė, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai