Skrudintas batonas su varške ir uogomis

Skrudintas batonas su varške ir uogomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ryto ritualas ant kelmelio laukiant patekančios Saulės: skrudintas batonas su lengvai apvirtomis sodo braškėmis ir naminiu sūriu, patiekiamas su angliška arbata. Paprastas, bet itin malonus ir sveikas pusryčių variantas, kuriame derinamos sodo uogos su kreminės tekstūros varške.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 5 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 1 porcija
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Skrudintuvas (Naudojamas batonui paskrudinti)
  • Peilis (Batonui supjaustyti ir braškėms paruošti)
  • Arbatinis (Arbatą virti)

Ingredientai
  

  • 2 riekelės Batonas - Baltas batonas
  • 2 šaukštai Braškių uogienė - Namų gamybos
  • 100 g Varškė - Namų gamybos arba šviežia
  • 4 vnt Braškių uogos - Lengvai apvirtos, sodo braškės
  • 1 puodelis Angliška arbata

Gaminimo eiga
 

  • Batono riekeles paskrudinkite skrudintuve, kol taps traškios ir auksinės spalvos.
  • Ant paskrudintų riekelių užtepkite braškių uogienę.
  • Ant viršaus dėkite storą sluoksnį šviežios varškės.
  • Braškių uogas lengvai apvirkite, kad jos būtų minkštos, bet išlaikytų savo formą, ir padėkite ant batono su varške.
  • Pagaminkite puodelį angliškos arbatos ir patiekite kartu su skrudintu batonu.

Pabaigai…

Šį receptą galite pritaikyti pagal savo skonį, naudodami įvairias uogienes ar sūrio rūšis, pvz., rikotą ar mascarpone. Galima pridėti riešutų ar medaus, kad būtų dar įdomiau.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 20mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 18gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Batonas, Braškių uogienė, Greiti pusryčiai, Sveiki pusryčiai, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai