
Skryliukai su trintomis braškėmis
Vasaros gaiva karštą dieną! Šie skryliukai su šviežiai trintomis braškėmis yra paprastas ir greitas desertas, puikiai tinkantis, kai norisi kažko lengvo ir saldaus. Receptas yra tradicinis, tačiau su šiuolaikiniu akcentu – šviežios braškės ir paprastas cukraus padažas sukuria nuostabų skonį, primenantį vasaros uogų skonį iš vaikystės.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Verdami skryliukai)
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Kočėlas (Tešlai kočioti)
- Šluotelė (Trintoms braškėms su cukrumi sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 260 ml Šiltas vanduo
- 500 g Miltai
- 1 vnt Kiaušinis
Padažas
- 200 g Šviežios braškės - Sutrinamos
- 2 a.š. Cukrus
Gaminimo eiga
- Į dubenį pilkite šiltą vandenį, suberkite miltus ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją norimos formos gabalėliais.
- Puode užvirkite vandenį ir virkite skryliukus apie 3-4 minutes, priklausomai nuo tešlos storio.
- Tuo metu sutrinkite braškes su cukrumi iki vientisos masės.
- Patiekite skryliukus su trintomis braškėmis. Skanaus!
Pabaigai…
Galite pridėti vanilinio cukraus į braškes, kad padažas būtų dar kvapnesnis. Taip pat galite naudoti įvairias uogas arba vaisius pagal sezoną.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 6gRiebalai: 2gCholesterolis: 50mgNatris: 20mgKalis: 100mgSkaidulos: 3gCukrus: 10gVitaminas C: 30mg