
Skumbrė įdaryta daržovėmis
Šis receptas yra skirtas tiems, kurie mėgsta skanias ir sveikas žuvies patiekalus. Skumbrė įdaryta daržovėmis yra puikus būdas išnaudoti sezonines daržoves ir prieskonius. Paruošimo procesas reikalauja šiek tiek laiko, tačiau rezultatas yra verta pastangų – skanūs ir aromatingi patiekalai.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė
- Peilis (Žuviai ir daržovėms pjaustyti)
- Kepimo popierius
- Dubuo (Prieskoniams ir daržovėms maišyti)
- Šaukštas
- Plokštelė (Žuvies pateikimui)
Ingredientai
Žuvis
- 1 vnt Skumbrė - Išilgai perpjauta, pašalinti kaulai ir išvalytos žiaunos
- 2 vnt Pomidorai - Pjaustyti griežinėliais
- 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
- 1 vnt Morka - Susmulkinta
- 1/4 vnt Saliero gumbas - Susmulkintas
- 1/2 vnt Cukinija - Susmulkinta
- 2 šaukštai Pomidorų padažas
- Pagal skonį Prieskoniai - 5 rūšių pipirai, druska, cukrus
- Pagal skonį Čiobrelis - Šviežias
- Pagal skonį Rozmarinas - Šviežias
- Pagal skonį Muskato riešutas - Tarkuotas
- 1 vnt Citrina - Tarkuota žievelė
- 1 skiltelė Česnakas - Spaustas
- 1 vnt Agurkas - Smulkiai pjaustytas
- 200 ml Graikiškas jogurtas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 šaukštas Kaparėliai - Kapoti
- Pagal skonį Krapai - Švieži
- 4 vnt Bulvės - Virtos, pjaustytos
Gaminimo eiga
- Paruoškite skumbrę: perpjaukite išilgai per nugarą, pašalinkite kaulus ir išvalykite žiaunas. Gerai nuplaukite ir nusausinkite.
- Pasidarykite prieskonių mišinį: sumaišykite aliejų, spaustą česnaką, druską, pipirus, rūkytos saldžiosios paprikos miltelius, šviežią čiobrelį ir tarkuotą citrinos žievelę. Ištepkitę žuvies vidų ir išorę.
- Paruoškite daržoves: svogūną, morką, saliero gumbą ir cukiniją susmulkinkite ir apkepkite. Įdėkite truputį pomidorų padažo, prieskonių ir cukraus. Troškinkite, kol daržovės suminkštės.
- Sudėkite troškintas daržoves į skumbrės “kišenę”, ant viršaus uždėkite šviežių pomidorų griežinėlius ir prieskoniuokite.
- Žuvį kepkite 180°C temperatūroje 10 minučių suvynioję į kepimo popierių, tada dar 10 minučių atidengę.
- Pasidarykite padažą: sumaišykite graikišką jogurtą, pipirus, druską, tarkuotą citrinos žievelę, spaustą česnaką, kapotus kaparėlius, smulkiai pjaustytą agurką, šviežią čiobrelį ir krapus.
- Orkaitėje iškepkite bulves: virtas bulves apibarstykite rozmarinu, tarkuotu muskatu, kapotu česnaku, paprikos milteliais, druska ir pašlakstykite aliejumi. Kepkite karštoje orkaitėje.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar prieskoniais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 200mgKalis: 600mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg