Skumbrė įdaryta daržovėmis

Skumbrė įdaryta daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra skirtas tiems, kurie mėgsta skanias ir sveikas žuvies patiekalus. Skumbrė įdaryta daržovėmis yra puikus būdas išnaudoti sezonines daržoves ir prieskonius. Paruošimo procesas reikalauja šiek tiek laiko, tačiau rezultatas yra verta pastangų – skanūs ir aromatingi patiekalai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė
  • Peilis (Žuviai ir daržovėms pjaustyti)
  • Kepimo popierius
  • Dubuo (Prieskoniams ir daržovėms maišyti)
  • Šaukštas
  • Plokštelė (Žuvies pateikimui)

Ingredientai
  

Žuvis

  • 1 vnt Skumbrė - Išilgai perpjauta, pašalinti kaulai ir išvalytos žiaunos
  • 2 vnt Pomidorai - Pjaustyti griežinėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
  • 1 vnt Morka - Susmulkinta
  • 1/4 vnt Saliero gumbas - Susmulkintas
  • 1/2 vnt Cukinija - Susmulkinta
  • 2 šaukštai Pomidorų padažas
  • Pagal skonį Prieskoniai - 5 rūšių pipirai, druska, cukrus
  • Pagal skonį Čiobrelis - Šviežias
  • Pagal skonį Rozmarinas - Šviežias
  • Pagal skonį Muskato riešutas - Tarkuotas
  • 1 vnt Citrina - Tarkuota žievelė
  • 1 skiltelė Česnakas - Spaustas
  • 1 vnt Agurkas - Smulkiai pjaustytas
  • 200 ml Graikiškas jogurtas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 1 šaukštas Kaparėliai - Kapoti
  • Pagal skonį Krapai - Švieži
  • 4 vnt Bulvės - Virtos, pjaustytos

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite skumbrę: perpjaukite išilgai per nugarą, pašalinkite kaulus ir išvalykite žiaunas. Gerai nuplaukite ir nusausinkite.
  • Pasidarykite prieskonių mišinį: sumaišykite aliejų, spaustą česnaką, druską, pipirus, rūkytos saldžiosios paprikos miltelius, šviežią čiobrelį ir tarkuotą citrinos žievelę. Ištepkitę žuvies vidų ir išorę.
  • Paruoškite daržoves: svogūną, morką, saliero gumbą ir cukiniją susmulkinkite ir apkepkite. Įdėkite truputį pomidorų padažo, prieskonių ir cukraus. Troškinkite, kol daržovės suminkštės.
  • Sudėkite troškintas daržoves į skumbrės “kišenę”, ant viršaus uždėkite šviežių pomidorų griežinėlius ir prieskoniuokite.
  • Žuvį kepkite 180°C temperatūroje 10 minučių suvynioję į kepimo popierių, tada dar 10 minučių atidengę.
  • Pasidarykite padažą: sumaišykite graikišką jogurtą, pipirus, druską, tarkuotą citrinos žievelę, spaustą česnaką, kapotus kaparėlius, smulkiai pjaustytą agurką, šviežią čiobrelį ir krapus.
  • Orkaitėje iškepkite bulves: virtas bulves apibarstykite rozmarinu, tarkuotu muskatu, kapotu česnaku, paprikos milteliais, druska ir pašlakstykite aliejumi. Kepkite karštoje orkaitėje.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar prieskoniais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 200mgKalis: 600mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Skumbrė, Sveika mityba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai