
Skumbrės vyniotinis su kiaušiniais ir agurkais
Šis skumbrės vyniotinis su kiaušiniais ir marinuotais agurkais yra šventiškas patiekalas, kuris ne tik atrodo puikiai, bet ir pasižymi nuostabiu skoniu. Jis puikiai tiks jūsų šventiniam stalui arba kaip išskirtinis užkandis. Šio vyniotinio idėja kilo iš tradicinių lietuviškų patiekalų, tačiau su moderniu akcentu – vietoje alyvuogių naudojami kornisonai, suteikiantys šiek tiek rūgštumo ir traškumo.
Reikalingi Įrankiai
- Maisto plėvelė (Vyniotiniui susukti)
- Peilis (Ingredientams supjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Ingredientams paruošti)
- Indas sumaišymui (Kiaušiniams sumaišyti)
Ingredientai
- 300 g Skumbrė - Rūkyta, supjaustyta juostelėmis
- 2 vnt Kietai virti kiaušiniai - Perpjauti per pusę
- 3 vnt Marinuoti kornisonai - Supjaustyti gabalėliais
- 100 g Morkų salotos - Sutarkuotos, sumaišytos su majonezu
- 50 g Grietinė - Sumaišyta su morkų salotomis
Gaminimo eiga
- Ant maisto plėvelės išdėlioti rūkyta skumbrę juostelėmis, kad jos persidengtų ir sudarytų vientisą pagrindą.
- Ant skumbrės išdėlioti pusiau perpjautus kiaušinius, marinuotus kornisonus ir morkų salotas su grietine.
- Naudojant maisto plėvelę, atsargiai susukti vyniotinį, kad ingredientai liktų viduje.
- Vyniotinį dėti į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų, prieš patiekiant supjaustyti riekelėmis.
Pabaigai…
Jeigu norite stipresnio skonio, galite įdėti smulkiai pjaustytų svogūnų arba šiek tiek česnako į morkų salotas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 200mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 8mg