Sluoksniuotas pyragas su šakočio skoniu
Vakar nusprendžiau iškepti šakočio skonio pyragą, nes mano sūnus labai mėgsta šakočius. Susiradau internete receptą, bet galiausiai viską dariau iš akies. Pabandžiau kepti sluoksniuotą pyragą, kurio skonis primena šakotį. Gaminant pyragą pastebėjau, kad sluoksniai gali atlipti, todėl po kepimo pyragą reikia laikyti šaldytuve, kol atvės ir sukietės.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Didelė, tinkama sluoksniavimui)
- Kepimo popierius
- Mentelė (Tešlai paskleisti)
- Šluotelė (Baltymams išplakti)
Ingredientai
- 1 vnt Žąsies kiaušinis
- 3 vnt Vištos kiaušiniai
- 200 g Cukrus
- 200 g Sviestas - Kambario temperatūros
- 200 g Miltai - Dėti tiek, kad tešla būtų tiršta, bet ne per tiršta
- 2 v. š. Grietinė
Gaminimo eiga
- Sviestą ištrinkite su cukrumi iki purumo.
- Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius atsargiai įmaišykite į sviestą su cukrumi.
- Baltymus išplakite iki standžių putų.
- Į sviesto ir trynių mišinį dėkite miltus, gerai išmaišykite.
- Sujungus tešlą su miltais, įmaišykite išplaktus baltymus, atsargiai išmaišykite mentele.
- Galiausiai į tešlą įdėkite grietinę ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200°C (tik viršus).
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite 2 šaukštus tešlos, paskleiskite ir kepkite apie 10 minučių, kol viršus gražiai paruduos.
- Kartokite šį sluoksniavimo ir kepimo procesą, kol sunaudosite visą tešlą.
- Iškeptą pyragą atvėsinkite šaldytuve, kol jis visiškai sukietės.
Pabaigai…
Jeigu norite, kad sluoksniai būtų dar skanesni, galite įdėti obuolių uogienės tarp sluoksnių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 300gBaltymai: 40gRiebalai: 100gSotieji riebalai: 50gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 800mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 120gVitaminas A: 1000IU