
Sluoksniuotos mielinės tešlos bandelės su mėsa
Seniai nesirodžiau… paskutiniu metu mažai gaminu, nes yra kam. Pasiilgau paprastų sluoksniuotos mielinės tešlos bandelių su mėsa. Šis receptas yra puikus pasirinkimas, kai norisi greitai paruošti skanų užkandį ar pusryčių patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Kepimo popieriumi išklota skarda)
- Tešlos pjaustyklė (Tešlos lapelių pjaustymui)
- Šepetėlis (Tešlai aptepti kiaušiniu)
- Dubuo (Įdarui sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 1 pakelis Sluoksniuotos mielinės tešlos lapeliai - Atlaidinti
Įdaras
- 500 g Kiauliena - Smulkinta, su prieskoniais ir žolelėmis
- 2 vnt Morkos - Smulkiai pjaustytos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Kiaušinis - Aptepimui
- Pagal skonį Sezamo sėklos - Pabarstymui
Gaminimo eiga
- Atlaidinti sluoksniuotos mielinės tešlos lapelius.
- Paruošti smulkintą kiaulieną su prieskoniais ir žolelėmis. Apkepinti smulkiai pjaustytas morkas ir svogūnus, kol suminkštės. Sumaišyti viską kartu.
- Tešlos lapelius supjaustyti kvadratėliais ir į kiekvieną dėti paruošto įdaro. Formuoti bandeles ir užlenkti kraštus.
- Aptepti bandeles plaktu kiaušiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti paruoštas bandeles. Kepti 190°C temperatūroje apie 20 minučių, kol bandelės gražiai paruduos.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, pvz., vištiena ar daržovėmis. Taip pat puikiai tinka įvairios sėklos ar prieskoniai apibarstymui.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg