Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su varške ir obuoliais
Šis receptas sujungia sluoksniuotos tešlos traškumą su kreminės varškės ir saldžių obuolių įdarais. Tai puikus desertas, kuris tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam pasimėgavimui.
Reikalingi Įrankiai
- Keksiukų forma (Reikalinga 12 vietų keksiukų forma)
- Maišymo dubuo (Varškės įdarui sumaišyti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniui suplakti)
- Keptuvė (Obuoliams apkepinti)
- Mentelė (Obuoliams maišyti)
- Kepimo popierius (Nepageidaujamam tešlos prilipimui išvengti)
Ingredientai
Tešla
- 1 pakelis Sluoksniuota tešla - Pirktinė
Varškės įdaras
- 300 g Varškė
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 v.š. Vanilinis cukrus
- 3 v.š. Cukrus
Obuolių įdaras
- 3 vnt Obuoliai - Smulkiai supjaustyti
- 50 g Sviestas
- 3 v.š. Cukrus
- 1 a.š. Cinamono
Gaminimo eiga
- Tešlą padalinkite į 12 kvadratėlių ir sudėkite į keksiukų formą.
- Sumaišykite varškę su kiaušiniu, vaniliniu cukrumi ir cukrumi.
- Sudėkite varškės masę į tešlos formeles.
- Obuolius smulkiai supjaustykite ir keptuvėje apkepkite su sviestu ir cukrumi apie 5 minutes. Pabaigoje įberkite cinamono.
- Ant varškės masės sudėkite paruoštus obuolius.
- Kepkite 190°C temperatūroje apie 25 minutes.
Pabaigai…
Šie krepšeliai yra puikus būdas panaudoti sluoksniuotą tešlą. Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, pavyzdžiui, naudoti uogas ar riešutus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 7gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 150mgKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 20gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg