
Slyvų curd’as
Jau ne kartą minėjau, kad dažnai idėjų semiuosi iš savo puikiai gaminančių draugių. Šį kartą – ne pirmąjį ir ne paskutinįjį – mano įkvėpėja vėl buvo NerLin virtuvės džiazas. Slyvų curd’o esu ragavusi pas Neringą, labai patiko! Tad gaminu ir aš. O kur jį panaudojau, parodysiu vėliau; man ir pačiai smalsu, kas gavosi 😅
Reikalingi Įrankiai
- Maisto smulkintuvas (Slyvoms smulkinti)
- Sietelis (Masės pertrynimui)
- Prikaistuvis (Masės kaitinimui)
- Plastikinė plėvelė (Curd’ui uždengti)
Ingredientai
- 680 g Slyvų (svoris be kauliukų)
- 250 g Cukraus
- 4 vnt Kiaušiniai (L dydžio)
- 110 g Minkšto sviesto
- Keletas lašų Romo esencijos
Gaminimo eiga
- Slyvas susmulkinau maisto smulkintuvu, pertryniau per sietelį.
- Masę supyliau į prikaistuvį, subėriau cukrų, citronos sultis, romo esenciją, įmušiau kiaušinius ir gerai išmaišiau. Sudėjau gabalėliais supjaustytą sviestą ir, uždėjusi ant kaitlentės, nuolat maišydama, kaitinau ant vidutinės kaitros, kol masė ėmė tirštėti. Užtruko apie 20 min.
- Po to gautą masę dar kartą pertryniau per sietelį.
- Uždengiau maistine plėvele taip, kad liestųsi su curd’u ir palikau atvėsti.
Pabaigai…
Šaldytuve galima laikyti apie 2 sav., bet nesu tikra, ar taip ilgai nebus suvalgytas 😅😍😋😍. Jei norite “tvirtesnės” konsistencijos curd’o, naudokite tik trynius.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg