Slyvų curd’as

Slyvų curd’as

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jau ne kartą minėjau, kad dažnai idėjų semiuosi iš savo puikiai gaminančių draugių. Šį kartą – ne pirmąjį ir ne paskutinįjį – mano įkvėpėja vėl buvo NerLin virtuvės džiazas. Slyvų curd’o esu ragavusi pas Neringą, labai patiko! Tad gaminu ir aš. O kur jį panaudojau, parodysiu vėliau; man ir pačiai smalsu, kas gavosi 😅
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška

Reikalingi Įrankiai

  • Maisto smulkintuvas (Slyvoms smulkinti)
  • Sietelis (Masės pertrynimui)
  • Prikaistuvis (Masės kaitinimui)
  • Plastikinė plėvelė (Curd’ui uždengti)

Ingredientai
  

  • 680 g Slyvų (svoris be kauliukų)
  • 250 g Cukraus
  • 4 vnt Kiaušiniai (L dydžio)
  • 110 g Minkšto sviesto
  • Keletas lašų Romo esencijos

Gaminimo eiga
 

  • Slyvas susmulkinau maisto smulkintuvu, pertryniau per sietelį.
  • Masę supyliau į prikaistuvį, subėriau cukrų, citronos sultis, romo esenciją, įmušiau kiaušinius ir gerai išmaišiau. Sudėjau gabalėliais supjaustytą sviestą ir, uždėjusi ant kaitlentės, nuolat maišydama, kaitinau ant vidutinės kaitros, kol masė ėmė tirštėti. Užtruko apie 20 min.
  • Po to gautą masę dar kartą pertryniau per sietelį.
  • Uždengiau maistine plėvele taip, kad liestųsi su curd’u ir palikau atvėsti.

Pabaigai…

Šaldytuve galima laikyti apie 2 sav., bet nesu tikra, ar taip ilgai nebus suvalgytas 😅😍😋😍. Jei norite “tvirtesnės” konsistencijos curd’o, naudokite tik trynius.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Receptai su slyvomis, Slyvų curd’as, Slyvų kremas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai