Šniceliai su netikėtu posūkiu
Patiekalas be pavadinimo, nes šiais laikais negali sakyti ką tu valgai. Jeigu lietuvninkams pasirodys, kad tu valgai visai ne tą ką tu galvoji, tai laukia ilgas aiškinimosi ritualas. O šiaip tai man visiškai nesvarbu, nes man svarbiausia, kad skanu. Šie šniceliai yra lengvai paruošiami ir puikiai tinka kasdieniam pietų stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Faršui maišyti)
- Kepimo skarda (Šniceliams kepti)
- Peilis (Duonai pjaustyti ir faršui formuoti)
- Kepimo popierius (Skardai iškloti)
Ingredientai
- 400 g Faršas - Jūsų mėgstamas
- 2 vnt Kiaušiniai - Plakti
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas
- 50 g Juoda duona - Mirkoma vandenyje
- 100 g Džiūvėsėliai - Apvoliojimui
- 2 v.š. Grietinė - Šnicelių aptepimui
- Prieskoniai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Duoną užpilkite vandeniu ir palikite mirkti, kol suminkštės. Tuo metu faršą sumaišykite su plaktu kiaušiniu, tarkuotu svogūnu ir česnaku. Įdėkite nuspaustą duoną ir prieskonius pagal skonį, viską gerai išmaišykite.
- Iš paruošto faršo formuokite pailgus šnicelius. Kiekvieną šnicelį pavoliojame džiūvėsėliuose ir padaužome peiliu. Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.
- Jeigu norite, galima papildomai pašauti į orkaitę, kad pilnai iškeptų.
Pabaigai…
Šiuos šnicelius galima patiekti su įvairiomis garnyrais, pavyzdžiui, bulvėmis arba grikiais, ir užpilti mėgstamu padažu. Jei norite lengvesnės versijos, naudokite vištienos faršą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg