Šniceliai su netikėtu posūkiu

Šniceliai su netikėtu posūkiu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Patiekalas be pavadinimo, nes šiais laikais negali sakyti ką tu valgai. Jeigu lietuvninkams pasirodys, kad tu valgai visai ne tą ką tu galvoji, tai laukia ilgas aiškinimosi ritualas. O šiaip tai man visiškai nesvarbu, nes man svarbiausia, kad skanu. Šie šniceliai yra lengvai paruošiami ir puikiai tinka kasdieniam pietų stalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Faršui maišyti)
  • Kepimo skarda (Šniceliams kepti)
  • Peilis (Duonai pjaustyti ir faršui formuoti)
  • Kepimo popierius (Skardai iškloti)

Ingredientai
  

  • 400 g Faršas - Jūsų mėgstamas
  • 2 vnt Kiaušiniai - Plakti
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas
  • 50 g Juoda duona - Mirkoma vandenyje
  • 100 g Džiūvėsėliai - Apvoliojimui
  • 2 v.š. Grietinė - Šnicelių aptepimui
  • Prieskoniai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Duoną užpilkite vandeniu ir palikite mirkti, kol suminkštės. Tuo metu faršą sumaišykite su plaktu kiaušiniu, tarkuotu svogūnu ir česnaku. Įdėkite nuspaustą duoną ir prieskonius pagal skonį, viską gerai išmaišykite.
  • Iš paruošto faršo formuokite pailgus šnicelius. Kiekvieną šnicelį pavoliojame džiūvėsėliuose ir padaužome peiliu. Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.
  • Jeigu norite, galima papildomai pašauti į orkaitę, kad pilnai iškeptų.

Pabaigai…

Šiuos šnicelius galima patiekti su įvairiomis garnyrais, pavyzdžiui, bulvėmis arba grikiais, ir užpilti mėgstamu padažu. Jei norite lengvesnės versijos, naudokite vištienos faršą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Faršas, Greiti pietūs, Lietuviški receptai, Šniceliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai