Sniego gniūžtės pusryčiams su spirgais

Sniego gniūžtės pusryčiams su spirgais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai už lango sninga, nėra nieko geriau nei šiltos, minkštos bulvių gniūžtės pusryčiams. Šis paprastas patiekalas, kurį gaminau likus bulvėms nuo vakarykštės vakarienės, yra puikus pasirinkimas šaltam žiemos rytui. Gniūžtes galima patiekti su spirgais arba lengvesniu sviesto ir grietinės padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Gniūžtėms virti)
  • Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Šaukštas (Gniūžtėms formuoti)

Ingredientai
  

  • 500 g Virtos bulvės - Likusios nuo vakar
  • 200 g Varškė
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 2 šaukštai Krakmolas
  • Pagal skonį Druska
  • 100 g Spirgai - Pasirinktinai, galima keisti sviestu arba grietine

Gaminimo eiga
 

  • Virtas bulves sumalti arba sutrinti ir sumaišyti su varške, kiaušiniais, krakmolu ir druska.
  • Iš gautos masės formuoti gniūžtes ir mesti į verdantį vandenį.
  • Gniūžtes virti apie 10 minučių po užvirimo.
  • Patiekti su spirgais arba sviesto ir grietinės padažu.

Pabaigai…

Jei norite lengvesnio patiekalo, naudokite tik sviestą arba grietinę vietoje spirgų. Bulvės gali būti virtos iš anksto, o gniūžtės formuojamos ir verdamos prieš pat patiekiant. Jei gniūžtės per minkštos, įdėkite daugiau krakmolo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių gniūžtės, Pusryčiai, Žiemos maistas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai