Sniego gniūžtės pusryčiams su spirgais
Kai už lango sninga, nėra nieko geriau nei šiltos, minkštos bulvių gniūžtės pusryčiams. Šis paprastas patiekalas, kurį gaminau likus bulvėms nuo vakarykštės vakarienės, yra puikus pasirinkimas šaltam žiemos rytui. Gniūžtes galima patiekti su spirgais arba lengvesniu sviesto ir grietinės padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Gniūžtėms virti)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Šaukštas (Gniūžtėms formuoti)
Ingredientai
- 500 g Virtos bulvės - Likusios nuo vakar
- 200 g Varškė
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 šaukštai Krakmolas
- Pagal skonį Druska
- 100 g Spirgai - Pasirinktinai, galima keisti sviestu arba grietine
Gaminimo eiga
- Virtas bulves sumalti arba sutrinti ir sumaišyti su varške, kiaušiniais, krakmolu ir druska.
- Iš gautos masės formuoti gniūžtes ir mesti į verdantį vandenį.
- Gniūžtes virti apie 10 minučių po užvirimo.
- Patiekti su spirgais arba sviesto ir grietinės padažu.
Pabaigai…
Jei norite lengvesnio patiekalo, naudokite tik sviestą arba grietinę vietoje spirgų. Bulvės gali būti virtos iš anksto, o gniūžtės formuojamos ir verdamos prieš pat patiekiant. Jei gniūžtės per minkštos, įdėkite daugiau krakmolo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg