Sniego gniūžtės su grietinės-sviesto padažu
Labas vakaras! Grįžau pas brolį į sodybą ir jis nusprendė pasninkauti iki Kalėdų. Kadangi vakar turėjome žuvies su bulvių koše, iš likučių paruošiau šį patiekalą – lietuviški gnocchi’ai iš bulvių košės ir varškės. Tai labai lengvas ir skanus patiekalas vakarienei, tinkantis ir pasninko laikotarpiu.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, verdančiam vandeniui)
- Šaukštas (Kukulių formavimui)
- Dubuo (Ingredientams maišyti)
- Plakimo šluotelė (Padažui sumaišyti)
Ingredientai
Kukuliai
- 500 g Bulvių košė - Likutis nuo vakarienės
- 200 g Varškė - Šviežia
- 2 vnt Kiaušiniai
- Druska - Pagal skonį
- 50 g Miltai - Tiek, kad susijungtų masė
Padažas
- 100 g Grietinė
- 50 g Sviestas - Ištirpintas
Gaminimo eiga
- Sumaišykite bulvių košę su varške, kiaušiniais, druska ir miltais, kol susiformuos minkšta masė.
- Formuokite mažus kukulius ir dėkite juos į verdantį vandenį.
- Virkite kukulius kelias minutes po iškilimo į vandens paviršių.
- Paruoškite padažą: sumaišykite grietinę su ištirpintu sviestu.
- Patiekimo metu užpilkite kukulius paruoštu padažu.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais padažais, pavyzdžiui, grybų ar spirgučių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 8mg