Sočioji lęšių mišrainė su vytinta mėsa ir avinžirniais

Sočioji lęšių mišrainė su vytinta mėsa ir avinžirniais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Labai mėgstu šią sočią ir pakankamai sveiką mišrainę neštis į darbą. Ji turi viską, ko reikia: baltymus, skaidulas ir gerą skonį! Viskas paprasta ir greita – išsiviriau lęšių, pridėjau virtų avinžirnių, gabalėlių vytintos nugarinės ir porų. Pabaigoje – kiaušiniai, šiek tiek druskos, pipirų ir majonezo arba alyvuogių aliejaus. Šis receptas puikiai tiks tiek pietums darbe, tiek vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Virtuvės peilis (Naudojamas ingredientams pjaustyti)
  • Puodas (Lęšiams virti)
  • Virtuvės šaukštas (Mišrainės ingredientams maišyti)
  • Indas mišrainės laikymui (Sandariai uždaromas, kad mišrainė išliktų šviežia)

Ingredientai
  

  • 150 g Lęšiai - Išvirti, nepervirti
  • 100 g Avinžirniai - Išvirti
  • 50 g Vytinta mėsa - Galima naudoti bet kokią turimą dešrą arba kumpį
  • 1 vnt Poras - Plonai supjaustytas
  • 2 vnt Kiaušiniai - Kietai virti, supjaustyti gabalėliais
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 1 v.š. Majonezas arba alyvuogių aliejus - Mišrainės padažui

Gaminimo eiga
 

  • Pradėkite nuo lęšių virimo. Nepamirškite jų nepervirti, kad liktų šiek tiek traškūs.
  • Avinžirnius, jei naudojate konservuotus, tiesiog nuskalaukite, o jei šviežius – išvirkite.
  • Plonai supjaustykite porą ir vytintą mėsą.
  • Kietai išvirkite kiaušinius ir supjaustykite gabalėliais.
  • Visus ingredientus sumaišykite dubenyje, pagardinkite druska, pipirais ir įmaišykite majonezo arba alyvuogių aliejaus.
  • Mišrainę laikykite sandariai uždaromame inde, kad išliktų šviežia.

Pabaigai…

Jei norite, galite pridėti daugiau daržovių, tokių kaip agurkai ar pomidorai, kad mišrainė būtų dar gaivesnė.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 12gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Avinžirniai, Lęšiai, Mišrainė, sveikas maistas, Vytinta mėsa
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai