![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/sokoladinis-biskvitas-su-karameliniu-kremu-ir-kavos-tiramisu-baigtas-tortas-500x500.jpg)
Šokoladinis Biskvitas su Karameliniu Kremu ir Kavos Tiramisù
Turime šeimoje tradiciją kas savaitgalį pasigaminti kokį nors skanėstą prie kavos. Gavau dovanų indelį įdomios karamelės, tad turėjau progą prisiminti jaunas dienas, kai kurdavom naujus skonius. Šis tortas yra puikus derinys šokoladinių biskvitų, vanilinio mascarponės kremo, damų pirštelių „tiramisù“ su kava ir karamele.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
- Kepimo popierius
- Mikseris (Biskvitui ir kremui)
- Mentelė (Kremo lyginimui)
- Kavos aparatas (Kavai ruošti)
- Sietelis (Kavos milteliams persijoti)
Ingredientai
Biskvitas
- 200 g Miltai
- 200 g Cukrus
- 100 g Kakavos milteliai
- 1.5 a.š. Kepimo milteliai
- 0.5 a.š. Soda
- 1 a.š. Druska
- 2 vnt Kiaušiniai
- 240 ml Pienas
- 120 ml Augalinis aliejus
- 2 a.š. Vanilinis cukrus
- 240 ml Kava - Karšta
Kremas
- 500 g Mascarponės sūris
- 200 ml Grietinėlė
- 100 g Cukrus
- 50 ml Kava - Atvėsinta
- 200 g Damos piršteliai
Papuošimai
- 100 g Šokoladiniai rutuliukai
- 100 g Karamele
- Keli Šviežios spanguolės
- Keli Žalumynai
Gaminimo eiga
- Biskvitui sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atskirame inde plakite kiaušinius su cukrumi, pienu, aliejumi ir vaniliniu cukrumi. Supilkite sausus ingredientus į skystus ir gerai išmaišykite. Galiausiai įpilkite karštą kavą ir dar kartą išmaišykite.
- Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180°C orkaitėje apie 30-35 minutes, kol biskvitas taps elastingas ir į vidurį įkištas dantų krapštukas išlįs švarus. Atvėsinkite.
- Kremui plakite mascarponės sūrį su cukrumi, kol masė taps puri. Palaipsniui supilkite grietinėlę ir plakite toliau, kol kremas taps standus. Galiausiai įmaišykite atvėsintą kavą.
- Atvėsusį biskvitą supjaustykite į tris lygias dalis. Ant kiekvieno sluoksnio tepkite kremą ir dėkite damų pirštelius, pamerktus į kavą.
- Sudėkite tortą sluoksniuodami biskvitą su kremu. Viršutinį sluoksnį aptepkite kremu ir papuoškite šokoladiniais rutuliukais, karamele, šviežiomis spanguolėmis ir žalumynais.
Pabaigai…
Jeigu norite, galite į kremą įmaišyti daugiau karamelės arba šokolado, kad skonis būtų intensyvesnis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 350gBaltymai: 40gRiebalai: 100gSotieji riebalai: 60gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 400mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 8gCukrus: 150gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 15mg